ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ραμπεσαντρατανά: «Απέτυχα στην ΑΕΚ λόγω του τότε προέδρου, με έλεγαν χοντρό για να με διώξουν»

Αναφέρθηκε για το πέρασμα του από την ΑΕΚ.

O Ερίκ Ραμπεσαντρατανά παραχώρησε συνέντευξη όπου έκανε ιδιαίτερη αναφορά για την μεταγραφή του στην Ένωση, τις σχέσεις που είχε με τον Μάκη Ψωμιάδη αλλά και όσα βίωσε στην χώρα μας.

Αναλυτικά όσα είπε στον sport24.gr

«Νομίζω ότι απέτυχα στην ΑΕΚ λόγω του τότε προέδρου, ο οποίος δεν ήξερε τίποτα από ποδόσφαιρο και χάλασε τη θητεία μου στην Ελλάδα, όπου η αλήθεια ήταν ότι ήρθα με ενθουσιασμό.

Είχα υπογράψει τριετές συμβόλαιο και θα το εξαντλούσα εάν δεν ήταν ο τότε πρόεδρος γιατί πίστευα πολύ σε αυτήν την ομάδα».

«Με τον Φερνάντο Σάντος είχα καλή σχέση και ήθελε να παίζω. Θα μπορούσα να πετύχω πολλά πράγματα με τον Σάντος και δυστυχώς λυπάμαι που δεν τα κατάφερα.

Μετά τραυματίστηκα και ο πρόεδρος δεν ήθελε να με πληρώνει. Μετά δεν ήθελε να παίζω και να προπονούμαι. Άρχισαν προβλήματα, τα οποία έπρεπε να περάσουν τέσσερα χρόνια για να λυθούν από τη FIFA.

Δεν έχω κρατήσει επαφές με πρώην συμπαίκτες μου. Θυμάμαι τον Ντέμη. Ο Τσιάρτας ήταν πολύ καλός παίκτης, αλλά πολύ υπερήφανος. Ο Ζήκος τρομερά ευγενικό παιδί. Και ο Ζαγοράκης δουλευταράς. Έλεγαν ότι είμαι χοντρός για να μ’ αναγκάσουν να φύγω. Ήμουν όμως καλά και μπορούσα να παίξω όταν δεν ήμουν τραυματίας».

Στα 47 του ακολουθεί έναν διαφορετικό δρόμο. Είναι σχολιαστής αγώνων στη γαλλική τηλεόραση και το γαλλικό ραδιόφωνο. Είχε και ένα πέρασμα από τις ΗΠΑ όταν μαζί με τον πρώην επιθετικό του Παναθηναϊκού, Σίντνεϊ Γκοβού, ξεκίνησαν ένα πρότζεκτ ακαδημιών στο Μαϊάμι. Απέτυχε όπως εξηγεί.

«Δουλεύω ως σχολιαστής αγώνων στο ραδιοφωνικό σταθμό France Bleu Paris. Εδώ και τέσσερα χρόνια σχολιάζω τα ματς της Παρί Σεν-Ζερμέν. Σχολιάζω το τουρκικό πρωτάθλημα στο Canal + και έχω μια εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό RFI. Έφυγα από Μαϊάμι και τις ΗΠΑ το 2015. Ήταν μια κακή εμπειρία».

Ως σχολιαστής – έστω κι αν όπως παραδέχεται δεν παρακολουθεί πολύ ελληνικό πρωτάθλημα – έχει μια άποψη. Δεν εκπλήσσεται επουδενί από τη σεζόν του Ματιέ Βαλμπουενά και πλέκει το εγκώμιο των Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Λίντσεϊ Ρόζ.

«Για μένα είναι φυσιολογικό ο Βαλμπουενά να κλέβει την παράσταση στην Ελλάδα. Τι κι αν είναι 35 ετών. Είναι μεγάλος παίκτης.

Ξέρω τον Ελ Αραμπί που έχει πολύ καλό όνομα στη Γαλλία, ενώ φυσικά έχω μάθει και για τον Λίντσεϊ Ροζ. Ήταν πολύ καλός με τη Λοριάν».

Φόρεσε τη φανέλα της Παρί Σεν-Ζερμέν και δεν έχει κρύψει ποτέ ότι έγινε και οπαδός της. Αλήθεια έχουν αντίπαλο οι πρωτεουσιάνοι στη Ligue 1. Θα γίνει ο Κιλιάν Εμπαπέ ο κορυφαίος του κόσμου;

«Η Παρί Σεν-Ζερμέν δεν έχει αντίπαλο. Αντίπαλος της Παρί Σεν-Ζερμέν είναι η… Παρί Σεν-Ζερμέν. Εάν παίζουν σοβαρά, δεν χάνουν από κανέναν.

Το ποδόσφαιρο είναι πιο δύσκολο στο υψηλό επίπεδο. Χρειάζεται σταθερότητα. Ο χρόνος θα δείξει για τον Κιλιάν Εμπαπέ».