ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

IndianExpress: «Παγκόσμιο παράδειγμα επιβίωσης η ΑΕΚ»

Μεγάλο αφιέρωμα έκανε η IndianExpress για τις οικονομικές επιπτώσεις που θα φέρει η πανδημία στον παγκόσμιο αθλητισμό λέγοντας πως η ΑΕΚ είναι ένα παγκόσμιο παράδειγμα επιβίωσης.

Με αφορμή τις οικονομικές επιπτώσεις που θα φέρει η κρίση του κορωνοϊού στον παγκόσμιο αθλητισμό, η IndianExpress προχώρησε σε ένα αφιέρωμα για το συγκεκριμένο θέμα, με τον πρόλογο της να «πατάει» πάνω στη ΑΕΚ αναφέροντας πως η Ένωση είναι ένα «παγκόσμιο παράδειγμα επιβίωσης».

Συγκεκριμένα το αφιέρωμα αναφέρει:

«Το καλοκαίρι του 2013 όταν οι Έλληνες αξιωματούχοι του ποδοσφαίρου υπέβαλαν στην ΟΥΕΦΑ τον κατάλογο με τις αδειοδοτήσεις των ποδοσφαιρικών τους συλλόγων στην πρώτη κατηγορία, έλειπε το όνομα ενός από τους πιο ιστορικούς και διακεκριμένους συλλόγους: της ΑΕΚ Αθηνών. Δεν ήταν λάθος. Η αύξηση χρεών, η αμφισβήτηση από τους χορηγούς και το κόστος του γηπέδου, οδήγησε την ΑΕΚ στην κήρυξη πτώχευσης, αποφασίζοντας να ξεκινήσει από το μηδέν, επιλέγοντας να παίξει στην τρίτη κατηγορία. Η ΑΕΚ δεν ήταν η μόνη που παρέλυσε λόγω της οικονομικής κατάρρευσης στην Ελλάδα, η οποία, σύμφωνα με τους NewYorkTimes, έγινε το «κέντρο της κρίσης χρέους της Ευρώπης μετά την κατάρρευση της WallStreet το 2008. Οι μισθοί των παικτών σε αρκετές χώρες μειώθηκαν κατά το ήμισυ και σε άλλους συλλόγους. Όμως η ΑΕΚ δέχθηκε τα χειρότερα χτυπήματα».