ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σοϊλέδης: «Θα ήθελα να επιστρέψω σε ΑΕΚ ή Ολυμπιακό, αλλά δεν το σκέφτομαι»

Ο πρώην παίχτης της ΑΕΚ παραχώρησε συνέντευξη, μιλώντας για την καριέρα του στο εξωτερικό, ενώ φυσικά αναφέρθηκε και στην ΑΕΚ.

Ο Άρης Σοϊλέδης μίλησε στο sport24.gr σε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης, ενώ μεταξύ άλλων μίλησε για την αποχώρηση του από την Ένωση, τον Μάνταλο, τον Φορτούνη αλλά και την προοπτική του να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά:

Θεωρείς ότι βιάστηκες να φύγεις από την ΑΕΚ το 2016;

“Εγώ όταν έφυγα από την ΑΕΚ είχα ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμα. Και όταν ήρθε ο Κετσπάγια, μου είπε ο κ. Μπάγεβιτς ότι δεν είμαι στα πλάνα του προπονητή. Δεν είμαι ο παίκτης που θα κάτσω πάνω στο συμβόλαιο. Είχα την πρόταση από την Ομόνοια και πήγα”.

Έχουμε δει πως κάνεις αρκετή παρέα με τον Μάνταλο;

“Μένουμε κοντά με τον Πέτρο και κάνουμε και προπονήσεις μαζί τώρα. Και με τον Μπακάκη έχω εξαιρετικές σχέσεις”.

Φορτούνης ή Μάνταλος;

“Με δυσκολεύεις, είναι και οι δύο φανταστικοί. Έχουμε χρόνια να δούμε τέτοια δεκάρια και θα μπορούσαν να παίξουν σε οποιαδήποτε ομάδα ήθελαν. Για μένα θα μπορούσαν να παίζουν και οι δύο στο εξωτερικό”.

Που σου αρέσει να παίζεις περισσότερο;

“Στη θέση του μπακ βγάζω περισσότερα από τα στοιχεία που έχω σαν παίκτης, τις αρετές που έχω”.

Έχουμε δει μέσα από την καριέρα σου πως βρίσκεις τη λύση και τα καταφέρνεις παρά τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα;

“Τρεις φορές υπήρχαν αυτά τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα. Από τον Ολυμπιακό πήγα στη Δόξα Δράμας που ήταν να παίξουμε στη Β’ Εθνική αλλά ανεβήκαμε στην Α’. Μετά πήγα στη Νίκη Βόλου πήραμε το πρωτάθλημα και ανεβήκαμε στην Α’ Εθνική και πήγα στην ΑΕΚ, όπου κάναμε το βήμα παραπάνω. Μετά πήγα στην Ομόνοια που τη θεωρώ εξαιρετική ομάδα και μετά απ’ ότι έγινε έμεινα έξι μήνες χωρίς ομάδα. Στη συνέχεια πήγα στην Κέρκυρα όπου με πήρε ο Ελευθερόπουλος, αλλά έπρεπε να φύγω γιατί δεν μου άρεσαν κάποια πράγματα και έμεινα και πάλι έξι μήνες χωρίς ομάδα. Διάστημα που είναι μεγάλο για ένα ποδοσφαιριστή που έχει μάθει να παίζει κάθε εβδομάδα. Τα κατάφερα, πήγα στην Μποτοσάνι στη Ρουμανία με στόχο σε ένα χρόνο να μπορέσω να πάρω μεταγραφή. Και σε ένα χρόνο πήρα τη μεταγραφή μου στην Στεάουα”.

Είναι στόχος σου να επιστρέψεις στον Ολυμπιακό;

“Μιλάμε για μια μεγάλη ομάδα, τεράστια ομάδα, όπως και η ΑΕΚ. Πέρασα φανταστικά και στις δύο ομάδες. Θα το ήθελα, αλλά δεν είναι κάτι που σκέφτομαι τώρα γιατί έχω ακόμα κάποια χρόνια να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Έχω καταφέρει και έχω κερδίσει τον κόσμο στην ομάδα μου. Ο κάθε άνθρωπος στη δουλεία του όταν νοιώθει σημαντικός αποδίδει καλύτερα στη δουλειά του. Δόξα το Θεό σε όσες ομάδες έχω αγωνιστεί έχω φύγει με τα καλύτερα”.

Ο αγαπημένος σου συμπαίκτης ποιος ήταν;

“Θα πω τον Μάνταλο”.