ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η μετέπειτα πορεία των παικτών της ΑΕΚ του 2013

Η ΑΕΚ, σαν σήμερα πριν 7 χρόνια, έγραψε την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της. Έχασε στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο και υποβιβάστηκε στις κάτω κατηγορίες!

Οι παίκτες εκείνης της χρονιάς έκαναν ό,τι μπορούσαν για να κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία. Δυστυχώς όμως η μοίρα της Ένωσης είχε γραφτεί κι αυτό δεν άλλαζε. Κανείς δεν μπόρεσε να τους κατηγορήσει. Επωμίσθηκαν ένα φορτίο που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να το σηκώσουν. Η κατάληξη ήταν η χειρότερη δυνατή.

Ας δούμε όμως τι έκαναν από την επόμενη κιόλας χρονιά μέχρι σήμερα όλοι οι παίκτες που βρισκόντουσαν σε εκείνο το ρόστερ.

Δημήτρης Κωσνταντόπουλος

Ο βασικός γκολκίπερ της ΑΕΚ αποχώρησε από την ομάδα με προορισμό τη Μίντλεσπρο. Μαζί της κατέκτησε την άνοδο στην Premier League και λατρεύτηκε από τους οπαδούς της. Πλέον, στα 41 του χρόνια, αγωνίζεται ακόμη με τη φανέλα της Χάρτλμπουλ.

Γιάννης Αραμπατζής

Ο πιο ”πιστός” στρατιώτης της «τότε» ΑΕΚ. Άνηκε στην ομάδα από το 2002. Από τον υποβιβασμό της και μετά μετακόμισε στον Ερμή Αραδίππου ενώ ένα χρόνο μετά μετανάστευσε στη Ρουμανία για λογαριασμό της Άστρα Τζιούρτζιου. Το 2015 πραγματοποίησε τον επαναπατρισμό φορώντας τη φανέλα της Κέρκυρας. Μετέπειτα έκανε ακόμη ένα πέρασμα από τον Ερμή και πλέον κυκλοφορεί ως ελεύθερος.

Χρήστος Αρκούδας

Ο νεαρός μπακ της ΑΕΚ, την επόμενη σεζόν του υποβιβασμού της ομάδας, έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης λόγω ποινής που του είχε επιβληθεί. Ο ίδιος το 2014 υπέγραψε με τον Ατρόμητο κι ένα χρόνο αργότερα αγωνίσθηκε για λογαριασμό της Λαμίας. Από το 2016 και μετά δεν έχει αγωνισθεί ξανά σε επαγγελματικό επίπεδο με ομάδα.

Γιάγκο Φερνάντεθ

Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός, αφού η ΑΕΚ υποβιβάστηκε, μετακόμισε στη Σουηδία για λογαριασμό της Χάκεν. Ένα χρόνο μετά αγωνίσθηκε για λογαριασμό της Σαχτιόρ Καραγκάντι. Ακολούθησε ένα πέρασμα από την Πορτογαλική Οριεντάλ, την Λα Ρόντα της Ισπανίας ενώ το 2018 έκλεισε την καριέρα του στην ΟΝ Λεϊρία.

Βαλεντίνος Βλάχος

Ο νεαρός μπακ της ΑΕΚ την επομένη του υποβιβασμού μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη. Μετά από μια χρονιά επέστρεψε στην Αθήνα και αγωνίσθηκε με τη φανέλα του Πανιωνίου για 4 συναπτά έτη. Έπειτα ανήκει, μέχρι και σήμερα, στην ομάδα του Αστέρα Τρίπολης όπου και έχει καθιερωθεί.

Γιάννης Κοντοές

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής άνηκε στην ΑΕΚ από το 2011. Στα μέσα της σεζόν του 2012-2013 αποχώρησε από την ΑΕΚ μετακομίζοντας στον Αστέρα Τρίπολης. Εκεί έμεινε για 1.5 σεζόν καθώς τη 2014 μετακόμισε στο Περιστέρι για λογαριασμό του Ατρομήτου. Το 2017 φόρεσε τη φανέλα του Απόλλων Σμύρνης ενώ τώρα τον βλέπουμε να αγωνίζεται με την Ακαντέμικα Κλιντσένι.

Γιώργος Κουτρουμπής

Ο Έλληνας αμυντικός, αφού η ΑΕΚ υποβιβάστηκε, αποχώρησε από το σύλλογο και υπέγραψε με τον Παναθηναϊκό. Στο «τριφύλλι» παρέμεινε έως το 2017 όπου και μετακόμισε στην Σταντάρ Λιέγης. Έπειτα, για ένα έτος φόρεσε τη φανέλα της Κονκόρντια Κιάζνα ενώ τώρα τον βλέπουμε να αγωνίζεται για λογαριασμό του ΟΦΗ.

Μαυρουδής Μπουγαίδης

Ο ”μοιραίος” παίκτης της Ένωσης που πέτυχε το αυτογκόλ απέναντι στον Πανθρακικό. Όταν αποχαιρέτησε την ΑΕΚ μετακόμισε για μισή χρονιά στην Γρανάδα. Από εκεί επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη. Μετέπειτα φόρεσε τη φανέλα της Λέχια Γκντανσκ, του Πανθρακικού, του Κισσαμικού, της Γκέντεμποργκ, της Κοντμπεσκίντζιε Μπιέλσκο-Μπιάλα ενώ πλέον αγωνίζεται για λογαριασμό του ΠΑΟ Κουφαλίων.

Κώστας Τσούπρος

Ο αμυντικός της ΑΕΚ ακολούθησε την ομάδα στην Γ΄ εθνική. Το 2014 μετακόμισε στον Αστέρα Μαγούλας και έπειτα στον Ηρακλή Ψαχνών. Από τότε έχει περάσει από: ΑΟ Χαλκίς, Πανελευσινιακό, Ιαλυσό, Αστέρα Βλαχιώτη ενώ πλέον είναι κάτοικος Κύπρου καθώς αγωνίζεται για λογαριασμό του ΑΟ Ξυλοτύμπου.

Τάσος Τσουμάγκας

Ο Έλληνας μπακ, που ακολούθησε την ΑΕΚ μετά τον υποβιβασμό, αποχώρησε από το σύλλογο το 2014 για τον Πανελευσινιακό. Από εκεί μετακόμισε στον Πιερικό όπου και έμεινε περίπου μια χρονιά. έπειτα φόρεσε τη φανέλα της Βιανένσε, του Εργοτέλη, του Ηρόδοτου και του Ιαλυσού. Τελευταία φορά που αγωνίσθηκε σε επαγγελματικό επίπεδο ήταν πέρυσι όταν και άνηκε στην ομάδα του Εδεσσαϊκού.

Σωκράτης Τσουκαλάς

Ακόμη ένας εξ αυτών που δεν άφησαν την ΑΕΚ στα δύσκολα. Αγωνίσθηκε και τη σεζόν 2013/2014 με τα Κιτρινόμαυρα κι έπειτα για τον Φωκικό. Από εκεί μεταπήδησε στον Πανσερραϊκό.Οι επόμενοι σταθμοί της καριέρας του ήταν ο ΑΟ Χαλκίς, η Σπάρτη, η ΑΕ Ηρακλείου, ο Αστέρας Βλαχιώτη κι ο Ασπρόπυργος. Από το τέλος της περσινής σεζόν βρίσκεται χωρίς ομάδα.

 Δημήτρης Γροντής

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έμεινε στην Ένωση μέχρι την μεγάλη επιστροφή της στη Super League. Το 2017 μετακόμισε στον Ατρόμητο κι από εκεί σε σύντομο χρονικό διάστημα στον Ηρακλή. Μετέπειτα αγωνίσθηκε για λογαριασμό της ΑΕΛ, των Τρικάλων, του Αήττητου Σπατών, του Εργοτέλη και τώρα πλέον είναι κάτοικος Κύπρου καθώς αγωνίζεται στον Αθλητικό Σύλλογο Ισχύς Λύσης.

Μίγκελ Κορδέρο

Ο Ισπανός που αγάπησε όσο τίποτα την ΑΕΚ. Έμεινε μαζί της, επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία και πρόλαβε να πανηγυρίσει και το Κύπελλο Ελλάδος. Τον πρώτο τίτλο μετά τη μεγάλη επιστροφή. Αποχώρισε από την ΑΕΚ το 2016 για την Ταρραγόνα ενώ μετέπειτα αγωνίσθηκε στην Καρταχένα.

 Δημήτρης Ανάκογλου

Αποκτήθηκε στα μέσα της σεζόν του 2013. Έμεινε στην ΑΕΚ στις κάτω κατηγορίες και επέστρεψε μαζί της στη Super League. Αποχώρησε το 2016 και ενσωματώθηκε στην ομάδα του Άρη. Τρία χρόνια μετά αγωνίσθηκε για λογαριασμό της Λαμίας ενώ φέτος ενσωματώθηκε στην Παναχαϊκή.

Ρότζερ Γκερέιρο

Ο Πολωνός άνηκε στην Ένωση από το 2009. Ήταν ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής του ρόστερ όταν η ΑΕΚ έκανε την προσπάθειά της για παραμονή στην πρώτη κατηγορία. Όταν δεν κατάφερε ο ίδιος αποχώρησε για την Γκουαρατινγκετά Φουτεμπόλ. Έκτοτε αγωνίστηκε σε: Κομερσιάλ Φουτεμπόλ Κλούμπε, Ρίο Μπράνκο, Άρη Λεμεσού, Βίλα Νόβα Ατλέτικο Κλούμπε, Χερσίλιο Λουζ ενώ τελείωσε την καριέρα του στη Ρίο Βέρντε.

 Δημήτρης Αναστασόπουλος

Ο Έλληνας χαφ αποχώρησε από την ΑΕΚ το 2013 και πήρε μεταγραφή για την Γιαν Ρέγκενσμπουργκ. Έπειτα αγωνίσθηκε σε: Αναγέννηση Καρδίτσας, Σούρμενα, ενώ πριν δύο χρόνια αγωνίσθηκε και για λογαριασμό της ομάδας του Χαραυγιακού.

Γιάννης Καραλής

 

Το 2013 μετακόμισε από την ΑΕΚ στην Καλλιθέα. Μετά από ένα χρόνο αγωνίσθηκε με τη φανέλα του ΑΟ Χανιά. Ακολούθησε μια θητεία σε Λαμία, Ιωνικό Νίκαιας, Εθνικό Πειραιώς, ΑΟ Στυλίδας και Ασπρόπυργο. Η τελευταία του ομάδα ήταν η Θύελλα Καμαρίου.

Γιώργος Κατίδης

Ο μεγαλύτερος φέρελπις του ρόστερ. Αποχώρησε άδοξα μετά από την ανόητη κίνηση που έκανε στον πανηγυρισμό του τελευταίου του γκολ με την ΑΕΚ. Έπειτα μετακόμισε στη Νοβάρα, αγωνίσθηκε με τη Βέροια, με το Λεβαδειακό και με τον Παναιγιάλειο. Μετέπειτα μετακόμισε στη Γιάρο της Φινλανδίας, στην Ολύμπια Ράντοτιν και η τελευταία του ομάδα ήταν η Πρίμπραμ.

Παναγιώτης Λαγός

Βρισκόταν στην ΑΕΚ από το 2006. Αποχώρησε από την ομάδα τον Ιανουάριο του 2013 με προορισμό την Βόρσκλα Πολτάβα. Μετέπειτα επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριαμό του Απόλλων Σμύρνης όπου και το 2016 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Παύλος Μητρόπουλος

Αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2013. Μετά τον υποβιβασμό της ΑΕΚ μετακόμισε στον Παναιτωλικό και έμεινε για ένα χρόνο. Μετέπειτα αγωνίσθηκε σε Πανιώνιο, Ακρόπολης της Σουηδίας, ΟΦΗ, Λεβαδειακό και τώρα τον βλέπουμε στον Ολυμπιακό Βόλου.

Αντώνης Ρίκκα 

Ο ατζέντης πλέον πρώην κιτρινόμαυρος αποχώρησε από την ΑΕΚ το 2014 για τη Ρέντ Σταρ. Μετέπειτα αγωνίσθηκε σε Αιγινιακό, ΑΟ Χανιά, Ιαλυσό, ΑΟ Σύμης και Ρόδο.

Φώντας Φέτσης

Ο Έλληνας χαφ αποχώρησε από την ΑΕΚ το 2014 με προορισμό τη Δόξα Βύρωνος. Από εκεί μετακόμισε στον Εθνικό Πειραιώς, στην Κηφισιά, στην ΑΕ Καραϊσκάκης, στην Αναγέννηση Καρδίτσας, στην ΑΠΕ Λαγκαδά, στον Τηλυκράτη Λευκάδας και στον Αχέρων Καναλακίου.

Ταξιάρχης Φούντας

Μετά το πέρασμά του από την ΑΕΚ μετακόμισε στη Σάλτζμπουργκ. Μετέπειτα πέρασε από Γκρέντιγκ, Πανιώνιο, Σόνενχοφ Γκρόσασπαχ, Ζανκτ Πέλτεν ενώ πλέον μεγαλουργεί με τη Ραπίντ Βιέννης.

Μιχάλης Παυλής

Ένας πραγματικός μαχητής. Έβαλε στην άκρη τα όποια προβλήματα υγείας είχε και έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση της ΑΕΚ ώστε να τη βοηθήσει να μείνει στην κατηγορία. Την ημέρα που η Ένωση υποβιβάστηκε ο ίδιος έμεινε μέσα στα αποδυτήρια περισσότερο από κάθε άλλο παίκτη. Ένα χρόνο μετά αποσύρθηκε. Πλέον τον βλέπουμε από άλλο πόστο στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Κάτι που ήταν και το πιο δίκαιο για όσα είχε προσφέρει αυτός ο αθλητής με το τεράστιο ήθος.

Εμίλιο Φουρτάδο

Ο επιθετικός από την Πορτογαλία αποχώρησε από την ΑΕΚ το 2014. Μετέπειτα έπαιξε ένα χρόνο στην Τιμισοάρα, ενώ πέρασε από: Παναιγιάλειο, Πανσερραϊκό, Αναγέννηση Δερυνείας, Ολίμπια Γκρούντζιαντζ και Σπάρτη.

Νίκος Κατσικοκέρης

Το 2014 αποχώρησε από την Ένωση με προορισμό τον Πανθρακικό. Έπειτα πέρασε διαδοχικά από: Παναιγιάλειο, Παναργειακό, Ερμή Ζωνιανών. Εργοτέλη, Εθνικό Πειραιώς, Επισκοπή ενώ η τελευταία ομάδα του ήταν η Επισκοπή.

Ανδρέας Σταματής

Μετά το πέρασμά του από την ΑΕΚ ο Έλληνας φορ μετακόμισε στον Πανηλειακό. Μετέπειτα αγωνίσθηκε σε: Ηρακλή Ψαχνών. Πιερικό, ΑΟ Χανιά, Ζάκυνθο, Παναιγιάλειο, Άρη ενώ τώρα αγωνίζεται με τη φανέλα των Τρικάλων.

 Θωμάς Τσίτας

Ο νεαρός σέντερ φορ της ΑΕΚ αποχώρησε από το σύλλογο το 2014 και μετακόμισε στη Νίκη Βόλου. Έκτοτε έχει αγωνισθεί σε: Πανηλειακό, Καλλιθέα, Αναγέννηση Καρδίτσας, ΠΑΕΕΚ, Ένωση Νέον Παραλιμνίου, Ομόνοια Αραδίππου, Οθέλλος Αθηαίνου και Ολυμπιακό Βόλου.

Αντώνης Πετρόπουλος

Είχε αποκτηθεί το χειμώνα εκείνης της «μαύρης σεζόν» με σκοπό να βοηθήσει στο σκοράρισμα. Τα κατάφερε να κάνει τη διαφορά αλλά δεν ήταν αρκετό ώστε να μείνει η ομάδα στην κατηγορία. Ο ίδιος έφυγε το 2014 και αγωνίσθηκε σε: Απόλλων Σμύρνης, ΟΦΗ, Καλλονή, Μπάρι, Δόξα Δράμας, Πλατανιάς, Ασπρόπυργο, Αιγάλεω και Εθνικό Πειραιώς.

Ο προπονητής: Τραϊανός Δέλλας 

Ο «Κολοσσός» της ΑΕΚ ανέλαβε την ομάδα σε μια πολύ δύσκολη καμπή. Έμεινε μαζί της μετά τον υποβιβασμό και ήταν ο πρωτεργάτης σε αυτήν τη μεγάλη επιστροφή. Αποχώρησε άδοξα μετά από μια συντριβή της ομάδας από τον Ολυμπιακό. Μετέπειτα προπόνησε την ομάδα του Ατρομήτου ενώ η τελευταία του δουλειά ήταν με τον Παναιτωλικό όπου τα πήγε πάρα πολύ καλά.