ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαν σήμερα: Όταν ο Ατματσίδης έδωσε το στέμμα στην ΑΕΚ (VIDEO)

Το πρωτάθλημα χάθηκε, όμως η τεράστια ΑΕΚ εκείνης της περιόδου πήρε το πιο μάγκικο κύπελλο με την υπογραφή του Ηλία Ατματσίδη.

Μια μέρα σαν σήμερα το 1997, η Ένωση αντιμετώπιζε για τον τελικό κυπέλλου στο “Γ. Καραϊσκάκης” τον Παναθηναϊκό. Ένα δραματικό ματς το οποίο έμελλε να σημαδευτεί από την επική εμφάνιση του πορτιέρο των “κιτρινόμαυρων”.

Η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων ήταν τεράστια, με τους “πράσινους” να κλείνονται στην άμυνα έχοντας μόνο μία ευκαιρία σε ολόκληρο τον αγώνα με τον Βαζέχα ο οποίος νικήθηκε από τον Ατματσίδη. Αν και η ΑΕΚ διέθετε μια φοβερή επίθεση (σε σούπερ κατάσταση με Νικολαϊδη, Κωστή, Κετσπάγια, Σαβέβσκι και άλλους) δεν κατάφερε να πετύχει γκολ στην κανονική διάρκεια, μα ούτε στην ημίωρη παράταση. Μοιραία το ματς οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι.

Οι εκτελέσεις έγιναν μπροστά από την κερκίδα των οπαδών της ΑΕΚ. Το χαμένο πέναλτι του Βαζέχα έδειχνε πως τα πάντα είχαν… δρομολογηθεί. Οι “κιτρινόμαυροι” είχαν εξ αρχής τον πρώτο λόγο και όταν ήρθε η κρίσιμη ώρα του 5ου πέναλτι ο Έλληνας πορτιέρο ήταν εκείνος που πήρε την μπάλα. Ο Ηλίας Ατματσίδης με δυνατό σουτ νίκησε τον Βάντσικ και έτρεξε στα κάγκελα των οπαδών της ομάδας όπου έγινε “ένα” με εκείνους.

Θυμηθείτε τον αγώνα: