Uncategorized

Ζιάβας: “Έχουμε το μέταλλο του Πρωταθλητή”

Στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιείται αυτή την στιγμή στην αίθουσα “Γ. Ξενάκης” στα πλαίσια των προκριματικών του Uefa Futsal Champions League, τον λόγο έχει πάρει ο προπονητής της ΑΕΚ στο Futsal, Γιάννης Ζιάβας.

Ο Έλληνας τεχνικός θέλησε και αυτός με την σειρά του να καλωσορίσει του εκπροσώπους των ξένων ομάδων που βρίσκονται στην Ελλάδα και λαμβάνουν μέρος σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση: “Καλωσορίζω τις ομάδες. Η οικογένεια του φούτσαλ είναι μικρή αλλά μεγαλώνει ραγδαία και θα βάλουμε το δικό μας λιθαράκι. Ζούμε την ιστορική στιγμή της διοργάνωσης για πρώτη φορά ενός προκριματικού ομίλου στην Ελλάδα. Χαίρομαι που μέσα από αυτές τις διοργανώσεις γινόμαστε πρώτα φίλοι, οι φιλίες μένουν και μετά τα παιχνίδια. Ευχαριστώ τους προπονητές των άλλων ομάδων για τα καλά λόγια για την ΑΕΚ και την οργάνωση. Ο κόουτς Σίτο Ριβέρα της Σιτσερέντα είναι ένας θρύλος της προπονητικής. Εχω παρακολουθήσει βίντεο και έχω αντιγράψει πολλά.
Για το αγωνιστικό, ξέρουμε ότι η αφετηρία της ΑΕΚ είναι χαμηλά, δεν έχουμε ξαναπαίξει στην Ευρώπη αλλά είναι σημαντικό ότι συμμετέχουμε στην μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Νιώθω αισιόδοξος ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί για να πάρουμε την πρώτη μας νίκη και γιατί όχι και την πρόκριση. Ολες οι ομάδες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Σας καλωσορίζω και πάλι και καλή επιτυχία σε όλους”.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});


Αμέσως μετά ακολούθησαν και οι ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που παρευρίσκονται στην αίθουσα. 

-Κόουτς, σε σημαδεύει η ιστορία ότι είσαι προπονητής όταν έρχεται πρώτη φορά το Champions League;
Είναι πολύ σημαντικό, το οργανωτικό κομμάτι ξεχωρίζει χάρη στην OLI, ελπίζω να ξεχωρίσει και το αγωνιστικό. Τα οφέλη θα είναι πολύπλευρα γιατί όταν κάναμε την αίτηση να έρθει η διοργάνωση στην Ελλάδα δεν περιμέναμε ότι θα πετύχει. Ο στόχος είναι να το δούνε προπονητές, παίκτες, μικροί αθλητές, ώστε να γνωρίσουν το σπορ και να δουν πόσο όμορφο και θεαματικό είναι. Το φούτσαλ στην Ελλάδα είναι πολύ θεαματικό τα τελευταία χρόνια με διαφορετικούς πρωταθλητές, έχει γίνει πολύ μεγάλη προβολή του αθλήματος.
-Εχοντας δει τον τρόπο παιχνιδιού, έχεις τσεκάρει τα αδύναμα σημεία των αντιπάλων;
Αν ήταν τόσο εμφανή δεν θα βρισκόμασταν εδώ. Είναι πολύ καλές ομάδες. Στα χαρτιά είμαστε η τρίτη δυνατότερη ομάδα, η ρουμάνικη ομάδα είναι το φαβορί. Θα στοχεύσουμε στο στοιχείο της έκπληξης καθώς πιστεύω δεν μας ξέρουν τόσο καλά. Εχουμε προοδεύσει, είμαστε πρωταθλητές, έχουμε αποκτήσει το μέταλλο του πρωταθλητή. Εχουμε δει βίντεο, έχουμε συλλέξει στοιχεία, έχουμε κάνει όσο καλύτερη προετοιμασία γίνεται.
-Οι στόχοι ποιοι είναι;
Ο πρώτος βαθμός, η πρώτη νίκη και γιατί όχι η πρόκριση. Θέλουμε να μαζέψουμε βαθμούς και όσο το δυνατόν πιο κοντά στο παιχνίδι της πρόκρισης.
-Οι παίκτες είναι έτοιμοι ψυχολογικα;
Ναι, οι παίκτες δεν είναι άπειροι, έχουμε ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει συμμετοχές με την Αθήνα 90 στο Champions League. Η εμπειρία σίγουρα μετράει αρκετά.
-Ποιες ήταν οι μεγαλύτερς διαφορές στην προετοιμασία για το πρωτάθλημα σε σχέση με την προετοιμασία για το Champions League;
Οι παίκτες ήρθαν με ενθουσιασμό, υπήρχε μεγάλη διάθεση. Ξεκινώντας το πρωτάθλημα θες να ανταγωνιστείς θες να κερδίσεις όλους τους αντιπάλους αλλά δεν έχει καμία σχέση με το να παίζεις έναν προκριματικό όμιλο στην Ελλάδα. Υπήρχε κέφι, κάναμε πιο έντονες προπονήσεις κι ελπίζω να βγει στο γήπεδο. 
Ανταπόκριση από την αίθουσα “Γιαννης Ξενάκης” για το kitenimerosi.gr: Ανδρέας Πατίτσας

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});