Uncategorized

Θεοφίλου: “Πάμε για την πρόκριση”

Στην συνέντευξη Τύπου που ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά στην αίθουσα “Γ. Ξενάκης” στα πλαίσια των προκριματικών του Uefa Futsal Champions League, τον λόγο, αμέσως μετά τον προπονητή του, πήρε ο τερματοφύλακας της ομάδας Futsal της ΑΕΚ, Δημήτρης Θεοφίλου.


Ο Έλληνας γκολκίπερ, που αποτέλεσε παίχτη-κλειδί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος την σεζόν που μας πέρασε θέλησε και αυτόν μετά τον πρόεδρο και τον προπονητή να καλωσορίσει τις υπόλοιπες ομάδες, ενώ αμέσως μετά απάντησε στις ερωτήσεις που του έκαναν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που υπήρχαν στην αίθουσα Τύπου.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

“Σας καλωσορίζω κι εγώ. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς, δουλέψαμε σκληρά όλο το καλοκαίρι για να είμαστε έτοιμοι. Ξέραμε ότι λόγω του χαμηλού ranking θα είχαμε μια δύσκολη κλήρωση. Κάναμε ότι ήταν δυνατό για να είμαστε έτοιμοι, ξεκινήσαμε 22 Ιουλίου, κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Είμαι σίγουρος ότι θα δώσουμε το 100%. Στόχος είναι πριν το παιχνίδι του Σαββάτου να έχουμε ελπίδες πρόκρισης και να τα δώσουμε όλους απέναντι στους Ρουμάνους που είναι το φαβορί. Πρέπει να είμαστε σκληροί στην άμυμα και πολλοί αποτελεσματικοί. Κάθε φάση πρέπει να γίνεται γκολ”, τόνισε αρχικά


Ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν οι παρακάτω ερωτήσεις με τις απαντήσεις του Έλληνα αθλητή.
-Δημήτρη, έχεις τις περισσότερες συμμετοχές, έχεις ζήσει το Champions League, ήταν εύκολο να μεταδώσεις τις εμπειρίες σου στους συμπαίκτες σου; Πιστεύεις ότι η ομάδα το πιστεύει;
Το πιστεύει η ομάδα, το πιστεύω κι εγώ. Πάμε για την πρόκριση. Ναι είμαι από τους πιο έμπειρους, έχω παίξει αντίπαλος του Σίτο Ριβέρα με την εθνική Ελλάδας.
-Ποια είναι η γνώμη σου για τους αντιπάλους;
Οι Ρουμάνοι είναι ένα κλικ καλύτεροι από τις άλλες ομάδες. Η ελβετική ομάδα είναι εξαιρετική στον τρόπο που πρεσάρει. Για τους ιρλανδούς δεν έχω άποψη, είναι μια ομάδα έκπληξη. Με την βοήθεια του κόσμου μπορούμε να το καταφέρουμε.

-Η παρουσία του κόσμου θα βοηθήσει;
Απολύτως! Είμαι 100% σίγουρος. Πέρυσι χάναμε 0-2 στο ημίχρονο στον 5ο τελικό και η παρουσία του κόσμου μας βοήθησε να το γυρίσουμε.
-Σημασία θα έχει το πνευματικό ή το τακτικό κομμάτι;
Πιστεύω το πνευματικό, όσοι παίζουν πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Οι τακτικές σίγουρα θα βοηθήσουν αλλά όταν είναι σκληρά τα παιχνίδια, κρίνονται στο πνευματικό κομμάτι.
-Το ότι φαβορί είναι μόνο οι Ρουμάνοι, σας απελευθερώνει; Είναι μια κρυφή δύναμη μέσα σας;
Δεν υπάρχει άγχος, οι παίκτες θα μπουν μέσα να το χαρούνε, δεν έχουν ξαναπαίξει Champions League, είναι πρωτόγνωρο για αυτούς. Είμαστε καλύτεροι από πέρυσι κι αυτό πιστεύω θα φανεί στο γήπεδο. Δεν έχουμε αγωνιστικό ρυθμό αλλά επειδή δουλέψαμε σκληρά δεν θα έχουμε πρόβλημα.

Ανταπόκριση από την αίθουσα “Γιαννης Ξενάκης” για το kitenimerosi.gr: Ανδρέας Πατίτσας

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});