ΑΕΚ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Σαν σήμερα: Η πρώτη κατάκτηση κυπέλλου της Βασίλισσας μέσα στην Πυλαία (VIDEO)

Σαν σήμερα η ΑΕΚ θα κατακτούσε το πρώτο κύπελλο της ιστορία της.

Από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου του 1968, η “Βασίλισσα” ήταν έτοιμη να ξανά κάτσει στο θρόνο της, έπειτα από 19 ολόκληρα χρόνια. Έτσι, λοιπόν, η ΑΕΚ θα νικούσε στο κλειστό της Πυλαίας τον Παναθηναϊκό με 59-57 κατακτώντας το πρώτο κύπελλο της ιστορίας της.

Για όσους θυμούνται, το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό θρίλερ. Η ΑΕΚ προερχόταν από εκτός έδρας νίκη στο Μαρούσι με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί κουρασμένη. Οι “πράσινοι” έφτασαν να προηγούνται με 10 πόντους διαφορά, όταν ο Τσακαλίδης με τέσσερις συνεχόμενους πόντους μείωσε τη διαφορά στους τρεις και την κατάλληλη στιγμή μίλησε ο Αγγελος Κορωνιός. Το παιχνίδι από εκείνη τη στιγμή εξελίχθηκε πόντο-πόντο. Η στιγμή που καθόρισε τον τελικό ήταν η επίθεση του Άγγελου Κορωνιός, του οποίου οι τρεις εύστοχες βολές έμελλαν να δώσουν προβάδισμα τριών πόντων και το τρόπαιο στην ΑΕΚ.

Για την ιστορία, σε εκείνο το ιστορικό ματς είχαν αγωνιστεί για την ΑΕΚ οι: Παπανικολόπουλος, Μισιακός, Χάνσελ (2), Ο’ Σάλιβαν, Χατζής (2), Κορωνιός (12), Ντικούδης (4), Τσακαλίδης (12), Μιούρσεπ (9), Μπούι (8), Κακιούζης (10).