ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Κίνα σε νεκρούς από κορονοϊό

Υπαίθρια νοσοκομεία στη Νέα Υόρκη και τη Νέα Ορλεάνη • Εκκλήσεις σε εθελοντές υγειονομικούς για να συμβάλουν στο έργο γιατρών και νοσηλευτών σε πολιτείες των ΗΠΑ.

Δραματική έκκληση στους Αμερικανούς πολίτες να «μείνουν στο σπίτι» κάνουν επιστήμονες και αξιωματούχοι της υγείας, καθώς οι ΗΠΑ είναι η τρίτη χώρα που ξεπέρασε την Κίνα σε θανάτους από Covid-19, φτάνοντας σήμερα τους 3.393. Οι χώρες με τους περισσότερους νεκρούς είναι η Ιταλία και η Ισπανία, με 12.428 και 8.269 αντίστοιχα. Η Κίνα πλέον έχει 3.187 θανάτους.

Οι θάνατοι από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ έφθασαν τους 3.393 σήμερα, ξεπερνώντας το σύνολο των νεκρών που έχει καταγραφεί στην Κίνα 3187, με τη χώρα να κατατάσσεται πλέον τρίτη σε θύματα παγκοσμίως, πίσω από την Ιταλία και την Ισπανία, σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters.

Η συντονίστρια του Λευκού Οίκου για τον κορονοϊό, Ντέμπορα Μπιρξ, προειδοποίησε σήμερα ότι «αν δεν κάνουμε όλοι τέλεια αυτό που πρέπει, τότε μπορεί να έχουμε από 100.000 έως 200.000 θανάτους». Από την πλευρά του, ο δρ Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, είπε ότι περιμένει την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού το φθινόπωρο και τότε το κράτος θα πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις ανάγκες.

Πηγή: efsyn.gr