Η Premier League εξετάζει το ενδεχόμενο απομόνωσης των ομάδων και διεξαγωγή των 92 ματς που απομένουν σε συγκεκριμένα γήπεδα, χωρίς κόσμο φυσικά.
Ένα άκρως ριζοσπαστικό σχέδιο, που μπορεί να επιτρέψει στο πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί και να περιοριστούν οι τεράστιες οικονομικές απώλειες που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν από την πανδημία, επεξεργάζεται η Premier League. Σύμφωνα με τον Independent, έχει πέσει στο τραπέζι πλάνο που προβλέπει την απομόνωση όλων των ομάδων σε συγκεκριμένα σημεία και την διεξαγωγή και των 92 αγώνων που απομένουν σε ουδέτερα γήπεδα στην κεντρική Αγγλία ή και το Λονδίνο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, χωρίς κόσμο φυσικά, αλλά με τηλεοπτική κάλυψη.
Η ιδέα αυτή έχει αρχίσει να κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές, καθώς δεν θα υπάρξουν «εκπτώσεις» για την ολοκλήρωση της περιόδου, ενώ το τηλεοπτικό προϊόν θα είναι άκρως εμπορικό, ειδικά όσο παραμένει σε ισχύ η καραντίνα για το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού της γης. Μάλιστα το πλάνο φέρεται να έχει και τις ευλογίες της κυβέρνησης, καθώς ένα τέτοιο θέαμα θα κρατήσει τον κόσμο πιο εύκολα στο σπίτι.
Το σχέδιο προβλέπει ότι οι ομάδες θα αποσύρονται σε ξεχωριστά ξενοδοχεία, μακριά από τις οικογένειές τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, για ένα διάστημα αρκετών εβδομάδων, όπως συμβαίνει σε περιόδους Euro ή Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, θα υπάρξει εξέταση όλων των μελών των αποστολών για κορωνοϊό, προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος μετάδοσής του, αφού ακόμη και ένα κρούσμα θα μπορούσε να καταστρέψει το όλο εγχείρημα.
Εκφράζεται, δε, η αισιοδοξία πως μέχρι τον Ιούνιο θα υπάρχει ένα αξιόπιστο και γρήγορο τεστ για τον κορωνοϊό, αλλά και πως θα έχει… οριζοντιωθεί η καμπύλη της πανδημίας στο Νησί. Υπάρχουν, πάντως, και εκείνοι που υποστηρίζουν πως δεν θα είναι ηθικό να διατίθεται ένα σημαντικό μέρος γιατρών και νοσηλευτών για τις ανάγκες της Premier League, τη στιγμή που προέχει να καλυφθούν οι ανάγκες του υπόλοιπου πληθυσμού.
Ως προς την έδρα των αγώνων, έχουν εξεταστεί ως λύσεις οι περιοχές της κεντρικής Αγγλίας (τα περίφημα Midlands), που περιλαμβάνουν πόλεις όπως το Λέστερ, το Νότιγχαμ ή το Μπέρμιγχαμ, αλλά ακόμη και το Λονδίνο. Ενδεχομένως να μην διεξάγονται οι αγώνες σε κανονικά γήπεδα ομάδων, αλλά σε προπονητικά κέντρα, αφού η εικόνα των άδειων κερκίδων δεν είναι όμορφη.
Όλα αυτά φυσικά γίνονται προκειμένου να μειωθεί στο ελάχιστο η χασούρα των ομάδων της Premier League, καθώς αν δεν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα οι συνολικές απώλειες για τις ομάδες υπολογίζονται στα 840 εκατ. ευρώ!
Πηγή: sport-fm.gr