ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι δύο άξονες για την ΑΕΚ του 2020-2021

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Livesport φέρνει στο φως το πλάνο για τον σχεδιασμό της ΑΕΚ ενόψει της σεζόν 2020-2021.

Το πλάνο αυτό, βασίζεται σε δυο άξονες, οι οποίοι περιλαμβάνουν τον προπονητή και τους παίκτες με συμβόλαια που λήγουν ή που έχουν αποκτηθεί ως δανεικοί.

Αρχικά στο θέμα του προπονητή, άπαντες στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο επιθυμούν την παραμονή του Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος έχει κάνει σπουδαίο έργο. Το συμβόλαιο του Ιταλού έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2021 και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αναμένεται να συνεχίσει και του χρόνου στον πάγκο της Ένωσης.

Από την άλλη πλευρά, το ξεκαθάρισμα του ρόστερ είναι ο βασικός άξονας για την ΑΕΚ της επόμενης σεζόν. Ειλημμένη φαίνεται πως είναι η απόφαση για απόκτηση αριστερού μπακ (ο Χουλτ δεν θα ανανεώσει όπως όλα δείχνουν και θα αποχωρήσει ως ελεύθερος), κεντρικού αμυντικού (άσχετα με το τι θα γίνει με τις περιπτώσεις Βράνιες και Τσιγκρίνσκι) και εξτρέμ. Οποιαδήποτε άλλη μεταγραφική κίνηση θα εξαρτηθεί από τυχόν πωλήσεις ποδοσφαιριστών.

Ειλημμένη, επίσης, είναι η απόφαση να αποκτηθεί ο Νταμιάν Σιμάνσκι (έχει ρήτρα 1,5 εκατομμύριο), ενώ δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι περιπτώσεις του Σέρχιο Αραούχο (έχει ρήτρα 2,7 εκατομμύρια) και του Όγκνιεν Βράνιες (στον δανεισμό του δεν υπάρχει ρήτρα).

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι μένει ελεύθερος το καλοκαίρι αλλά η προσωπικότητα που διαθέτει σε συνδυασμό με την εμπειρία του ίσως οδηγήσει τους ανθρώπους της ομάδας σε συζητήσεις μαζί ώστε να αγωνιστεί για ακόμη έναν χρόνο, χωρίς όμως να έχει ρόλο βασικού.