ΑΕΚ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρώτα η νίκη και μετά ο Ζήσης!

Η Βασίλισσα αντιμετωπίζει σήμερα (17:00, kitenimerosi.gr/ COSMOTESPORT 4) τον Ήφαιστο Λήμνου στο ΟΑΚΑ και θέλει τη νίκη προτού υποδεχτεί τον Ζήση!

Ημέρα αγώνα και Νίκου Ζήση η σημερινή για την Βασίλισσα. Η Ένωση φιλοξενεί τον Ήφαιστο Λήμνου για τη 16η αγωνιστική της Basket League. Ο Δικέφαλος προέρχεται από εντός έδρας ήττα με 96-84 από την Μπαντίρμα για το Basketball Champions League.

Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να διευρύνουν το σερί τους εντός συνόρων, το οποίο ανέρχεται στις 10 συνεχόμενες νίκες.

Η ΑΕΚ με ρεκόρ 11-4 βρίσκεται στη δεύτερη θέση μαζί με τον Προμηθέα Πάτρας, ενώ ο Ήφαιστος έχοντας 9-6 βρίσκεται στην 5η θέση και διεκδικεί την είσοδό του στην τετράδα.

Το παραπάνω δείχνει και τη σημασία της νίκης στο σημερινό παιχνίδι. Η Βασίλισσα, η οποία δεν έχει ξεπεράσει ακόμα την απουσία του Ρος, καλείται να βρει λύσεις. Οι παίκτες πρέπει να βγουν μπροστά και να πάρουν τη νίκη που θα τους διατηρήσει στη δεύτερη θέση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι πλέον ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έχει σημαντικό πρόβλημα που ακούει στο όνομα Νίκος Γκίκας. Ο Έλληνας γκαρντ θα μείνει εκτός παρκέ για δύο μήνες έχοντας ρήξη του ωλενίου πλαγίου συνδέσμου του δεξιού του αντίχειρα. Αντίθετα θέση στην 12άδα του Δικεφάλου θα έχει ο Μάριο Τσάλμερς. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ μπήκε ξανά στην 6άδα των ξένων.

Να θυμίσουμε ότι η Ένωση ανακοίνωσε χθες τη μεγάλη επιστροφή του Νίκου Ζήση στην ομάδα. Ο πολύπειρος γκαρντ αναμένεται σήμερα το βράδυ (21:20) με σκοπό να ενσωματωθεί με την ομάδα. Το ντεμπούτο του όπως όλα δείχνουν θα γίνει κόντρα στην Μπούργος στην Ισπανία.

Ο Ήφαιστος, με την σειρά του, πραγματοποίησε και εκείνος μια μεταγραφή τη χθεσινή ημέρα. Αυτή είναι του Έλστον Χάουαρντ Τέρνερ Τζούνιορ που πήρε τη θέση του Μάριο Λιτλ. Είναι ακόμα άγνωστο αν θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με την ομάδα της Λήμνου στο σημερινό παιχνίδι!