ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ισόπαλη η ΑΕΚ στην Τρίπολη με τον Αστέρα-Όλα ανοιχτά στην ρεβάνς

Αστέρας και ΑΕΚ ήρθαν ισόπαλοι στην Τρίπολη με σκορ 1-1. Κρέσπι και Ολιβέιρα οι σκόρερ για τις δύο ομάδες

Η Ένωση στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά καλή κυκλοφορώντας καλά την μπάλα, όμως σε μια αντεπίθεση η ομάδα της Τρίπολης κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Η ΑΕΚ αύξησε την πίεσή της και κατάφερε να ισοφαρίσει από εκτέλεση πέναλτι του Νέλσον Ολιβέιρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Τρίπολης ισορρόπησε το ματς και ήταν αυτή που είχε την μεγάλη ευκαιρία να πάρει το ματς, όμως ο Μπαράλες αστόχησε σε πέναλντι που έκανε ο Τσιγκρίνσκι.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ ξεκίνησε τον αγώνα με τους: Τσιντώτα, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Παουλίνιο, Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Μάνταλο, Αλμπάνη, Βέρντε και Ολιβέιρα.

Η πρώτη τελική του ματς ήταν για τον Αστέρα στο 5′ μετά από κόρνερ, αλλά η μπάλα πέρασε πολύ έξω. Στο 8ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου ο Ολιβέιρα σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Πρώτη κίτρινη στο ματς στο 12′ για τον Χρήστο Αλμπάνη, που έκοψε την αντεπίθεση του Αστέρα. Στο 20’ο Αστέρας βγήκε στην αντεπίθεση μετά από κόρνερ της Ένωσης και ο Κρέσπι με εξαιρετικό γυριστό έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Στο 23′ ο Σίτο πήρε κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Νέλσον Ολιβέιρα. Στην συνέχεια της φάσης ο Πορτογάλος έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, καθώς μετά από σέντρα του Παουλίνιο και εξουδετερωμένο τον Παπαδόπουλο κατάφερε να αστοχήσει. Στο 27′ άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για τους «κιτρινόμαυρους», με τον αμυντικό του Αστέρα να κόβει την τελευταία στιγμή το γύρισμα του Μάνταλου. Στο 30’η ΑΕΚ «έκρυψε» την μπάλα με τον Λόπες να πέφτει στην περιοχή και τον Γκορτσίλα να δίνει πέναλτι, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των παιχτών του Αστέρα. Ο Νέλσον Ολιβέιρα ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-1. Μεγάλη φάση για την ΑΕΚ στο 42′ με τον Βέρντε να χάνει το τετ α τετ. Στην συνέχεια της φάσης ο Αστέρας έχασε κι αυτός μεγάλη ευκαιρία να περάσει μπροστά στο σκορ.

Στο 49ο λεπτό ο Μάνταλος πήρε κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Ιγκλέσιας. Διπλή χαμένη ευκαιρία για την ομάδα της Τρίπολης στο 54΄ αλλά η μπάλα κατέληξε πολύ άουτ. Ωραία ενέργεια του Αλμπάνη στο 59′, αλλά η τελική πάσα στον Μάνταλο δεν ήταν η ιδανική. Ωραία ανάπτυξη της Ένωσης στο 62′, όμως το τελείωμα το Βέρντε ήταν κακό και η μπάλα πέρασε αρκετά πάνω από τα δοκάρια του Παπαδόπουλου. Στο 69′ ο Κρέσπι βγήκε στην πλάτη του Λόπες, ο Τσίντώτας έκανε μια αποτυχημένη έξοδο και ο Τσιγκρίνσκι ανέτρεψε τον Μπαράλες εντός περιοχής. Ο Τζερόνιμο Μπαράλες με μια τραγική εκτέλεση έστειλε την μπάλα πολύ άουτ. Πρώτη αλλαγή για την Ένωση στο 71′, με τον Καρέρα να βγάζει τον Αλμπάνη και να βάζει τον Σβάρνα σε μια αλλαγή διάταξης από τον Ιταλό. Στο 73′ η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ σε εξαιρετικό σημείο, αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε το σουτ του Βέρντε. Δεύτερη αλλαγή του Μάσιμο Καρέρα στο 81′ στην θέση του σκόρερ της Ένωσης ο Βίκτωρ Κλωναρίδης. Τελευταία αναγκαστική αλλαγή για τους «κιτρινόμαυρους» στο 83′ με τον Μιχάλη Μπακάκη να περνάει στην θέση του Παουλίνιο. Στο 87′ σουτ του Λόπες κοντράρει και η ΑΕΚ κέρδισε κόρνερ, το οποίο πέρασε χωρίς απειλή για την άμυνα του Αστέρα. Το ματς τελείωσε χωρίς άλλες φάσεις για τις δύο ομάδες.