ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσιρίλο: “Ο Καρέρα έχει προετοιμάσει τις λεπτομέρειες-Χρειάζεται ένας μέσος στην ΑΕΚ”

Συνέντευξη στο Sport24 Radio, ενόψει του αυριανού ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, παραχώρησε ο Μπρούνο Τσιρίλο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ:

“Πιστεύω θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι. Χρειάζεται προσοχή στις λεπτομέρειες και μεγάλη συγκέντρωση στις επιταγές του προπονητή. Ο Καρέρα το έχει προετοιμάσει στις λεπτομέρειες όσον αφορά την τακτική, αλλά σίγουρα θα παίξει ρόλο το περιβάλλον της Τούμπας. Σε αυτό θα στηριχτούν ο Φερέιρα και οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Είναι ντέρμπι που πρέπει να το κερδίσεις και αυτός που θα έχει πίστη στο πλάνο του, θα έχει και το πλεονέκτημα.”

Για τον ΠΑΟΚ και την εικόνα του μετά την κατάκτηση του τίτλου, όπως και για την εικόνα της ΑΕΚ στη φετινή σεζόν:

“Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα σχεδιασμένη με την ίδια λογική τα τελευταία τρία χρόνια. Έχει ενισχυθεί και διαθέτει έναν σταθερό κορμό με αξιόλογους παίκτες που είναι μπαρουτοκαπνισμένοι, ενώ έχει και έναν νέο προπονητή, που έχει διαφορετική φιλοσοφία, την οποία αφομοιώνουν πλέον οι ποδοσφαιριστές. Για την ΑΕΚ άλλαξαν πολλά το καλοκαίρι. Πήρε πολλούς παίκτες αλλά δεν τηρήθηκαν όσα περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας. Θα προσπαθήσει να μείνει πίσω από τις ομάδες της κορυφής, μήπως εκμεταλλευτεί κάποια στραβοπατήματα στην πορεία.”

Για τα πρόσωπα που ξεχωρίζει από τις δύο ομάδες:

“Ο παίκτης που έχει μεγάλη ποιότητα από την ΑΕΚ είναι ο Λιβάγια. Ο Λημνιός και ο Γιαννούλης, που έχουν ταλέντο και μέλλον, είναι αυτοί που ξεχωρίζουν από τον ΠΑΟΚ.”

Για τα στοιχεία που λείπουν από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ:

“Είναι δύσκολο να βρεις τι άλλο μπορεί να προσθέσει κανείς στον ΠΑΟΚ, γιατί στον πάγκο υπάρχουν εξαιρετικοί παίκτες που θα μπορούσαν να παίξουν βασικοί σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Στην ΑΕΚ χρειάζεται σίγουρα ένας μέσος, που να γνωρίζει να κάνει κουμάντο στο παιχνίδι, όπως πιθανότατα και ένας κεντρικός αμυντικός.”

Για το αν υπάρχουν διαφορές στο σημερινό ελληνικό πρωτάθλημα με τον καιρό που ήταν εκείνος ποδοσφαιριστής:

“Μόνο και μόνο τα ονόματα που έπαιζαν εκείνη την εποχή αποδεικνύουν ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά με σήμερα.”

Για το ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος:

“Στην Ελλάδα δεν είχα πολύ δύσκολους αντιπάλους. Ο Σισέ σίγουρα ένας από τους πιο δυνατούς. Στην Ιταλία θέλουμε 20 λεπτά για να σας πω: Ιμπραΐμοβιτς, Ρονάλντο, Κιέζα, Ιντσάγκι, Μπόμπαν…”

Για την ομάδα που υποστηρίζει στην Ιταλία:

“Νάπολι και Ρετζίνα, εκεί όπου γεννήθηκα ποδοσφαιρικά.”