ΑΕΚ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Λάνγκφορντ: “Θέλω να μείνω και τη νέα χρονιά, να ανταμείψω τον Αγγελόπουλο”

Ο Λάνγκφορντ έκανε δηλώσεις με τις οποίες αναφέρθηκε στον ρόλο του στην ομάδα, στον Αγγελόπουλο και σε πολλά άλλα ενδιαφέροντα!

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας στην Ώρα των ΣΠΟΡ τόνισε τα παρακάτω!

Έχεις μία μεγάλη καριέρα όλα αυτά τα χρόνια. Πως ξεκίνησες να παίζεις μπάσκετ; Ήξερες από την αρχή ότι αυτό ήταν το άθλημα που θα ακολουθούσες;

«Όχι, δεν το ήξερα. Η πρώτη μου αγάπη, ήταν το NFL (σ.σ. αμερικανικό ποδόσφαιρο). Έπαιξα ως παιδί, από τις κατηγορίες Τζούνιορ. Το όνειρο μου, ο στόχος μου, ήταν να παίξω NFL, αρχικά από το κολέγιο και μετά επαγγελματικά. Αυτό το άθλημα, ήταν η πρώτη αγάπη μου».

Οπότε, πως άρχισες να παίζεις μπάσκετ;

«Πάντα έπαιζα μπάσκετ, έξω με φίλους, για διασκέδαση, ή στο σχολείο. Την πρώτη φορά που σκέφτηκα να παίξω επαγγελματικό μπάσκετ, ήταν όταν ήμουν 11 ή 12 χρονών. Τότε συζητήσαμε με τους φίλους μου, τι θα κάνουμε. Τους ρώτησα τι θα κάνουν και μου είπαν θα πάνε για Try Outs στο μπάσκετ, οπότε τους είπα ότι θα έρθω και εγώ τότε. Έτσι πήγα και εγώ εκείνη την ημέρα και έτσι ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ».

«Ήθελα να είμαι ηγέτης, η ΑΕΚ μου έδωσε την ευκαιρία»

Έχεις παίξει σε μεγάλες ομάδες γενικά, ενώ φέτος ήρθε σε μία άλλη μεγάλη ομάδα, την ΑΕΚ. Ποιος ήταν ο κύριος λόγος για να πεις το ναι;

«Δεν ήταν ένας συγκεκριμένος λόγος. Υπήρχαν πολλοί λόγοι, που έπαιξαν ρόλο συνολικά. Ο βασικός λόγος ήταν το ότι θα είχα την ευκαιρία να είμαι κομβικός παίκτης σε μία ομάδα ξανά. Ήθελα να είμαι ηγέτης, να έχω την εμπειρία αυτή. Πολλές ομάδες με τις οποίες μίλησα το καλοκαίρι, ακόμα και από Ευρωλίγκα, δεν ήθελαν να μου δώσουν αυτή την ευκαιρία. Νιώθω ακόμα ότι έχω πολλά να δώσω στο μπάσκετ. Ένιωσα ότι θα είμαι περιορισμένος, με το να πάω σε κάποια ομάδα και να παίζω 10-12 λεπτά. Πιστεύω ότι έχω να δώσω περισσότερα στο μπάσκετ. Η ΑΕΚ μου έδωσε αυτή την ευκαιρία, οπότε είναι μία κατάσταση που κερδίζουν και οι δύο πλευρές».

-Σκοράρεις πολλούς πόντους. Νιώθεις πίεση, επειδή κατά κάποιον τρόπο, όλοι περιμένουν από εσένα, να σκοράρεις τουλάχιστον 20 πόντους σε κάθε ματς;

«Υπήρχαν καιροί στην καριέρα μου, που έπρεπε να σκοράρω πολύ, αλλά αυτό είναι που κάνω. Αυτό είναι το φυσικό μου. Κάθε παίκτης έχει δυνατά και αδύνατα στοιχεία, Για εμένα, το σκοράρισμα είναι δύναμη και πιθανότατα είναι ο καλύτερος τρόπος, για να βοηθήσω την ομάδα μου, να κερδίζει. Ωστόσο, θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να μιλάνε όλοι μόνο για το σκοράρισμα μου. Για παράδειγμα, έχω αναδειχθεί μέλος της καλύτερης πεντάδας στην Ευρωλίγκα και σε Index (σ.σ. συνολική απόδοση). Αυτά δείχνουν ότι είμαι ένας all around παίκτης και δεν είμαι μόνο για να σκοράρω. Κάνω περισσότερα από αυτό. Βέβαια εντάξει, στο τέλος της μέρας, είμαι ένας σκόρερ. Αυτό κάνω καλύτερα».

Επίσης, είσαι υποψήφιος για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας, στην Ευρωλίγκα. Πως νιώθεις για αυτό;

«Είναι τιμή μου. Έχω κάνει πολλή δουλειά μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια. Νομίζω αυτή η υποψηφιότητα… μιλάει από μόνη της. Κάποια στατιστικά. Ατομικά, δύσκολα θα βρεθούν άλλοι παίκτες που να έχουν καταφέρει αυτά που πέτυχα εγώ. Ίσως δεν είχα την ίδια επιτυχία με τις ομάδες μου, αλλά σε ατομικό επίπεδο, έχω πετύχει τα πάντα».

Είσαι 36 ετών, αλλά δεν… μοιάζεις 36, μέσα στο παρκέ. Αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που δουλεύεις στις προπονήσεις;

«Μάλλον είμαι… τυχερός. Προφανώς κάνω πλάκα (σ.σ. χαμογελάει). Δεν ξέρω πόσοι 36χρονοι παίκτες, δέχονται μαρκάρισμα με νταμπλ τιμ σε κάθε ματς. Αντιμετωπίζω νταμπλ-τιμ πραγματικά σε κάθε παιχνίδι. Νομίζουν πολλοί, ότι είναι εύκολο, ότι απλώς ξυπνάω και έρχομαι στο γήπεδο και τα κάνω όλα αυτά, αλλά δεν είναι τόσο απλό. Από την άλλη μεριά, απολαμβάνω τις προκλήσεις κάθε μέρα. Μου δίνει δύναμη, είναι συναρπαστικό. Σε αυτό το σημείο, το να έχω στην καριέρα μου, αυτές τις ευκαιρίες, χωρίς να γνωρίζω πόσα ματς θα παίξω ακόμα, δεν παίρνω τίποτα ως δεδομένο και λατρεύω κάθε δευτερόλεπτο που μπαίνω στο παρκέ».

«Θα κάνω ότι είναι καλύτερο για την ομάδα»

«Σπουδαίος κόουτς ο Παπαθεοδώρου,

θέλω να ανταμείψω τον Αγγελόπουλο»

Έχοντας δουλέψει με πολλούς προπονητές στην καριέρα σου, ποια είναι η γνώμη σου, για τον Ηλία Παπαθεοδώρου;

«Νομίζω ότι είναι ένας από τους επόμενους σπουδαίους κόουτς του αθλήματος. Όταν ήταν στον πάγκο της Αστάνα, τον είχα αντιμετωπίσει στη VTB League. Τον σέβομαι, για το στυλ παιχνιδιού του, την ενέργεια που έπαιζε η ομάδα του. Τακτικά, προετοιμάζεται πάρα πολύ καλά. Εμείς από τη μεριά μας, όσο καλύτερα παίζουμε, τόσο θα τον βοηθάμε».

-Ο Μάκης Αγγελόπουλος αγαπάει πολύ την ΑΕΚ. Ποια η γνώμη σου, για τον πρόεδρο;

«Προφανώς, όποιος σου δίνει την ευκαιρία, για να κυνηγήσεις το όνειρό σου και να πετύχεις τον στόχο σου, πρέπει να το σεβαστείς αυτό. Του είμαι ευγνώμων. Πολλοί δεν έχουν αυτή την ευκαιρία στην ηλικία μου. Είναι ίσως ρίσκο για κάποιες ομάδες, η ηλικία μου. Θέλω να τον ανταμείψω και να τον ευχαριστήσω για το ρίσκο που πήρε με εμένα».

«Σίγουρα θα ήθελα να μείνω στην ΑΕΚ και τη νέα σεζόν»

Νιώθεις ότι είσαι ο ηγέτης της ΑΕΚ;

«Είναι η πρώτη χρονιά μου, στην ΑΕΚ. Δεν είναι αυτό που λέμε, η… δική μου, ομάδα, δηλαδή. Από επιθετικής άποψης, παίρνω την μεγαλύτερη ευθύνη; Ναι. Αυτό είναι γεγονός. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, κάποια παιδιά που είναι εδώ περισσότερα χρόνια από εμένα, είναι πιο πολύ η δική τους, ομάδα, από ότι είναι η δική μου. Αν παίξω ξανά στην ΑΕΚ την επόμενη σεζόν, τότε θα είναι μια διαφορετική ιστορία. Τώρα είμαι απλός ο μεγαλύτερος ηλικιακά παίκτης, που παίρνει τις περισσότερες ευθύνες στην επίθεση».

-Σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να μείνεις και τη νέα σεζόν στην ΑΕΚ;

«Ναι σίγουρα, γιατί όχι;».

«Είμαι οπαδός του Ντάλας στο NFL »

-Ας μιλήσουμε για το NBA. Έχεις κάποια αγαπημένη ομάδα;

«Όχι τόσο πολύ. Έχω πολλούς παίκτες που μου αρέσει να τους βλέπω. Όταν ήμουν νεότερος, ήμουν οπαδός των Σακίλ (σ.σ. Ο’Νιλ) και Κόμπι (σ.σ. Μπράιαντ). Παλαιότερα ήμουν με τον Πένι Χάρνταουεϊ και τον Σακίλ, όταν ήταν μαζί στο Ορλάντο. Δεν έχω τώρα κάποια συγκεκριμένη ομάδα που να υποστηρίζω. Θα έλεγα ότι είμαι οπαδός των Ντάλας Καουμπόις (σ.σ. ομάδα του NFL). Αυτή είναι η μοναδική ομάδα που είμαι πραγματικά οπαδός της, τώρα».

-Όταν ήσουν νεότερος, είχες κάποιον παίκτη ως πρότυπο;

«Δεν υπάρχει ένας παίκτης ιδιαίτερα. Ως αριστερόχεριας θυμάμαι ότι παρακολουθούσα το κολέγιο του Μίτσιγκαν και τον Τζέιλεν Ρόουζ. Είναι και αυτός αριστερόχειρας, που μπορούσα να δω και να πάρω πράγματα. Δεν υπήρχε YouTube τότε, για να παρακολουθήσεις όποιον θες ανά πάσα στιγμή. Δεν μεγάλωσα πάντως, έχοντας ένα συγκεκριμένο πρότυπο παίκτη».

«Κορυφαίος όλων των εποχών, είναι ο Μάικλ Τζόρνταν»

Ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών κατά τη γνώμη σου;

«Ο Μάικλ Τζόρνταν, με μεγάλη διαφορά. Πολλοί τον συγκρίνουν με στατιστικά, με άλλους παίκτες, αλλά ως προς την προσέγγισή του, για το μπάσκετ, το πόσο… δολοφόνος ήταν στο παρκέ, δεν υπάρχει κάποιος σαν και αυτόν. Ο Κόμπι Μπράιαντ είναι κοντά κατά κάποιο τρόπο, αλλά ταυτόχρονα όχι και τόσο κοντά. Βασικά ο Κόμπι αντέγραψε το παιχνίδι του Τζόρνταν, για αυτό είναι σχετικά κοντά».

Ποια η άποψή σου, για τον περσινό MVP του NBA, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο;

«Ένα πράγμα σοκαριστικό για εμένα, που το έλεγα και στον αδερφό του, τον Θανάση, είναι ότι ο Γιάννης ήταν 24 ετών, πέρυσι που βγήκε MVP. Σκεφτόμουν ότι αυτό είναι εκπληκτικό. Ένας παίκτης 24 ετών, με αυτά τα χαρίσματα, που έχει 10 χρόνια για να γίνει καλύτερος. Ο ουρανός είναι πραγματικά το ταβάνι για αυτόν τον τύπο. Έχει την ευκαιρία να κάνει κάτι που ο κόσμος δεν έχει δει ξανά».

-Πλέον έχουμε Χριστούγεννα και έρχεται και η νέα χρονιά. Θα θέλαμε να κάνεις μία ευχή για τις γιορτές και να στείλεις και ένα μήνυμα προς τον κόσμο της ΑΕΚ.

«Η ευχή μου, σε όλο τον κόσμο, είναι όλοι να αγαπούν όλους. Ο Ουίλ Φέρελ το είπε αυτό, σε μία από τις αγαπημένες ταινίες μου, για μπάσκετ, στο «Semi Pro». Το μήνυμά μου, στον κόσμο της ΑΕΚ, για το υπόλοιπο της σεζόν, είναι μία φράση ενός από τους αγαπημένους μου, παίκτες στο NFL, του Τομ Μπρέιντι. Let’s f…king go (σ.σ. πάμε ρε γαμώτο!)».