ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποιος είναι ο Μάσιμο Καρέρα

Η περίπτωση Λεονίντ Σλούτσκι δεν παίζει πλέον για την Ένωση. Ο Ίλια Ίβιτς είχε επαφή και προσπαθεί να φέρει στην ομάδα τον Μάσιμο Καρέρα. Ας δούμε ποιος είναι ο εν λόγω προπονητής!

Καριέρα ποδοσφαιριστή

Ο Ιταλός αγωνίσθηκε από το 1982 έως και το 2008 ως αμυντικός. Ο ίδιος πέρασε από διάφορες ομάδες αλλά το πικ της καριέρας του ήταν στην ομάδα της Γιουβέντους. Στη μεγάλη Κυρία μετακόμισε το 1991 κι έμεινε έως το 1996. Στα πέντε χρόνια κατάφερε να κατακτήσει το Coppa Italia , το Supercoppa Italiana , το Champions League και το Κύπελλο UEFA. Ύστερα πήρε μεταγραφή στην Αταλάντα. Εκεί έγινε αρχηγός και αγωνίσθηκε για 207 αγώνες. Εν συνεχεία τον είδαμε με τη φανέλα της Νάπολι. Αποσύρθηκε το 2008 σε ηλικία 44 ετών!

 

Ξεκίνημα ως προπονητής

Το 2009 πρωτοεμφανίζεται δίπλα στον άλλοτε συμπαίκτη του Αντόνιο Κόντε αναλαμβάνοντας πόστο στις ακαδημίες της ομάδας. Το 2012 λόγω κάποιων απαγορεύσεων στον Αντόνιο Κόντε και τον βοηθό του, ο Μάσιμο Καρέρα ανέλαβε τις τύχες της μεγάλης Κυρίας ως πρώτος προπονητής. Στον πρώτο του αγώνα κατάφερε να κατακτήσει το Supercoppa Italiana με σκορ 4-2 στην παράταση ενάντια στη Νάπολι. Όταν ο βοηθός του Κόντε επέστρεψε, ο Καρέρα επανήλθε στο αρχικό του πόστο. Για δύο χρόνια, από το 2014 έως το 2016, ανήκε στην Εθνική Ιταλίας. Εκεί είχε το πόστο του βοηθού προπονητή.

Το ξεπέταγμα του στη Ρωσία 

Το 2016 προσλήφθηκε ως βοηθός προπονητή στη Σπαρτάκ Μόσχας. Ο πρώτος προπονητής, Dmitri Alenichev, παραιτήθηκε καθώς η ομάδα αποκλείστηκε από την ΑΕΚ Λάρνακας στα προκριματικά του Uefa Europa League. Το ημερολόγιο έδειχνε 17 Αυγούστου 2016. Τότε ήταν και ο πρώτος διορισμός του Καρέρα ως πρώτος προπονητής. Ο ίδιος ξεκίνησε τη δουλειά του με το δεξί καθώς επικράτησε της Κρασνοντάρ με 2-0. Κανείς άλλος προπονητής στην Σπαρτάκ Μόσχας δεν έκανε τόσο καλή αρχή όπως ο Καρέρα. Ο ίδιος πήρε 28 από τους 36 βαθμούς σε 12 αγώνες.

Στις 7 του Μάη η Σπαρτάκ Μόσχας βγαίνει πρώτη στη μάχη του τίτλου. Έναν τίτλο που είχε να…χαρεί από το 2001. Ο ίδιος ανακηρύχθηκε προπονητής της χρονιάς στη Ρωσική λίγκα για τη σεζόν 2016-2017.