ΑΕΚ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Κακιούζης: «Είμαι δεμένος μια ζωή με την ΑΕΚ»

Ο Μιχάλης Κακιούζης μίλησε στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και αναφέρθηκε και στη μεγάλη του αγάπη την ΑΕΚ! 

Ο πρώην καλαθοσφαιριστής της ΑΕΚ και της Εθνικής βρέθηκε στο αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και μίλησε στους σπουδαστές της σχολής. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια ο του Masterclass σεμιναρίου, με θέμα: «προετοιμασία αγώνα».

Ο Μιχάλης Κακιούζης είπε:

Πρώτα από όλα, ο Κακιούζης δεν έκρυψε τα αισθήματα που έχει για την αγαπημένη ομάδα του, που φυσικά είναι η ΑΕΚ, σχολιάζοντας δίχως καν να ερωτηθεί: «Είμαι δεμένος μια ζωή με την ΑΕΚ και δεν έχω κανένα λόγο να το κρύβω».

Για το πιο δύσκολο κομμάτι στη ζωή ενός προπονητή, σχολίασε: «Πρέπει να διαβάζεις κάθε μέρα, να μαθαίνεις συνέχεια, αλλά πιστεύω ότι η ψυχολογία είναι πολύ σημαντική και είναι και ένα κομμάτι που θα ήθελα και εγώ ο ίδιος να σπουδάσω. Τα τεχνικά θέματα για μένα, είναι κυρίως θέμα επανάληψης».

Για τις διαφορές μεταξύ προετοιμασίας και προσαρμογής κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, τόνισε: «Ένας προπονητής οφείλει να είναι καλός και στα δύο. Το μπάσκετ εξελίσσεται τόσο γρήγορα και αν το αφήσεις λίγο, το έχεις χάσει για πάντα. Ο προπονητής πρέπει να εξελίσσεται και να διαβάζει κάθε μέρα με απώτερο σκοπό την αυτοβελτίωση».

Για τη διαχείριση των αποδυτηρίων, επισήμανε: «Μέσα σε μια σεζόν θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα σίγουρα. Δεν μπορείς να το αποφύγεις αυτό, σε όποια ομάδα και να βρίσκεσαι. Αν χάσεις τα αποδυτήρια, φταις αποκλειστικά εσύ ο ίδιος και οι επιλογές που έχεις κάνει. Πρέπει να φτιάχνεις την ψυχολογία των παικτών, ειδικά αν θες να λέγεσαι επαγγελματίας. Για αυτό, πριν πάρουμε κάποιον παίκτη, ρωτάμε πάντα ανθρώπους που τον έχουν ζήσει».

Για την Εθνική ομάδα μπάσκετ των Ανδρών ξεκαθάρισε: «Είναι τιμή να αγωνίζεσαι με το εθνόσημο στο στήθος. Πλέον τα νέα παιδιά, δεν είμαι σίγουρος ότι έχουν όλα το ίδιο σκεπτικό. Επίσης, να σας πω ότι επειδή έχω ζήσει τον Γιάννη (σ.σ. Αντετοκούνμπο), όταν δεν έπαιξε στο Ευρωμπάσκετ του 2017, όντως είχε πρόβλημα τραυματισμού. Δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι αν δεν μπορεί να παίξει ο Γιάννης, δεν αγαπάει την ομάδα».

Για το αν τα αποδυτήρια πρέπει να είναι άβατο των παικτών υπογράμμισε. «Ότι συμβαίνει και λέγεται μέσα στα αποδυτήρια, πρέπει να μένει στα αποδυτήρια. Αν συμβεί αυτό, η ομάδα δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα».