ΑΕΚ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Ζούπας: «Ευχαριστώ την ΑΕΚ, είναι εξαιρετική η τιμή»

Ο Χρήστος Ζούπας βρέθηκε στο Μόναχο για την προβολή της ταινίας «1968».

Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ βρέθηκε στο Μόναχο ως επίτιμος καλεσμένος, στο πλαίσιο της Ελληνικής Εβδομάδας Κινηματογράφου. Ο Χρήστος Ζούπας βρέθηκε στη Γερμανία για την προβολή της ταινίας «1968», των Μάκη Αγγελόπουλου και Τάσου Μπουλμέτη. Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο παλαίμαχος άσος της «Βασίλισσας» μίλησε στην «ΩΡΑ των Σπορ» όπου και τόνισε:

«Οπωσδήποτε και για εμένα και για την ΑΕΚ ολόκληρη και την για ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, είναι τιμητικό το ότι μπορεί κάποιος από τους ανθρώπους, να παραστεί στο Μόναχο. Είναι εξαιρετική η τιμή. Θα μιλήσω και θα απαντήσω στις ερωτήσεις του κόσμου. Θα είναι συγκινητική βραδιά. Οι Έλληνες του εξωτερικού θα δουν ένα φιλμ που άφησε το στίγμα του, σε όλη την κοινωνία. Ο ΑΝΤ1 πριν από 15 μέρες έδειξε σε Καναδά, ΗΠΑ, Αυστραλία και Γερμανία, την ταινία. Είχα και εκεί μία τηλεοπτική πρόσκληση για να επικοινωνήσω με τον κόσμο στο εξωτερικό. Αισθάνομαι ότι είναι συγκινητικό μετά από τόσα χρόνια που μπορείς ακόμα να επικοινωνείς με τον κόσμο. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Μάκη Αγγελόπουλο και τον Τάσο Μπουλμέτη».

Για το τι θυμάται από τη «μαγική βραδιά» της 4ης Απριλίου του 1968, ο Χρήστος Ζούπας ξεκαθάρισε:

«Θυμάμαι από την πρώτη στιγμή μέχρι και την τελευταία. Είχα πει, Θεέ μου, μην με αξιώσεις να ξεχάσω αυτή τη βραδιά. Μου τη θυμίζει ο κόσμος που έρχεται στο ιατρείο. Μετά και από αυτή την ταινία, είναι ωραία η επαφή με τον κόσμο. Δέχομαι με μηνύματα, συγκινητικές ιστορίες. Είναι εντυπωσιακό, που μετά από τόσα χρόνια, ο κόσμος θυμάται εκείνη τη βραδιά. Εμείς ήμασταν ακόμα παιδιά τότε, δεν καταλάβαμε ακριβώς τι κάναμε. Το συνειδητοποιήσαμε μεταγενέστερα».

Σχετικά με το αν η ΑΕΚ είναι τυχερή που ο Μάκης Αγγελόπουλος ανέλαβε τη διοίκηση της ΚΑΕ, σχολίασε:

«Όχι τυχερή. Είναι ένα… λαχείο που θα πρέπει να το διαφυλάξουν ως κόρην οφθαλμού. Μέσα από τις Ακαδημίες, αν καταφέρουν να βγάλουν και 2-3 Έλληνες παίκτες, θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία. Έχω το παράπονο ότι οι περισσότεροι παίκτες είναι ξένοι πλέον. Φέτος βέβαια έχουμε πολλούς Έλληνες. Ο Αγγελόπουλος το έχει συλλάβει το μήνυμα. Οι Έλληνες φίλαθλοι θέλουν να βλέπουν ελληνόπουλα να παίζουν. Έχουν έρθει φέτος οι Τολιόπουλος, Γκίκας, Κακλαμανάκης, Χρυσικόπουλος, ο Γιαννόπουλος που είναι τριποντάκιας και ο Γιάνκοβιτς, που ουσιαστικά είναι Έλληνας. Υπάρχει και ο Ρογκαβόπουλος».

Όσον αφορά στην Εθνική ομάδα και τον Ρικ Πιτίνο, τόνισε:

«Όταν ήρθε στην Ελλάδα ο Πιτίνο, έφτιαξε και τον Παναθηναϊκό. Από την πρώτη στιγμή έλεγα, γιατί δεν τον πήραμε στο Παγκόσμιο. Ευτυχώς έγινε πλέον και θα βοηθήσει. Με το ύφος και την ιστορία του, θα αφήσει το στίγμα του, στην Εθνική. Έχει επικοινωνιακό χάρισμα και ξέρει πολύ μπάσκετ. Δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας αυτό. Αν τον πλαισιώσουν με τους κατάλληλους ανθρώπους, θα έχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα πιστεύω. Το χρειαζόταν η Εθνική ομάδα».

Με αφορμή τον νέο νόμο του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, που θέλει τους παράγοντες να απαγορεύεται να είναι σε μία Ομοσπονδία, ενώ έχουν ηλικία άνω των 70 ετών. Ο Χρήστος Ζούπας τάχθηκε υπέρ:

«Πιστεύω ότι ένας άνθρωπος μετά από δυο-τρεις τετραετίες, δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα. Μετά γίνεται μια συνήθεια. Δεν αμφισβητεί κανένας την προσφορά του Βασιλακόπουλου. Θα έπρεπε όμως όχι μόνο να έχει αποχωρήσει από μόνος του, αλλά να έχει δημιουργήσει και τις προϋποθέσεις της διαδοχής του. Όταν είσαι 80 χρονών και 30 χρόνια πρόεδρος, δεν έχεις πλέον να προσφέρεις. Το άθλημα θέλει καινούριες ιδέες. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Τούρκοι έχουν τον Τούρκογλου και οι Ιταλοί τον Μενεγκίν. Είναι πολύ σωστή νομίζω, η θέση του Αυγενάκη, άσχετα και κατά πόσο αυτό συνάδει με την προσωπική ιστορία του καθενός και με την ελευθερία του, τι θέλει να κάνει. Εγώ ως δήμαρχος πάνω από δύο τετραετίες, δεν είχα να προσφέρω κάτι. Χωρίς να παραγνωρίζει κανείς την προσφορά του κάθε ανθρώπου. Ο Βασιλακόπουλος και ο Διαθεσόπουλος, δεν μπορεί να είναι ακόμα πρόεδροι. Είναι εις βάρος του αθλήματος».

Τέλος, ο Χρήστος Ζούπας πρόσθεσε:

«Να ευχαριστήσω την ΚΑΕ ΑΕΚ που μεσολάβησε πιθανόν, για να γίνει αυτή η πρόσκληση για το Μόναχο και τους ανθρώπους που έστησαν αυτό το συγκινητικό φιλμ, το 1968 και ειδικά τον Τάσο Μπουλμέτη και φυσικά τον Μάκη Αγγελόπουλο».