ΑΕΚ, ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ο Τσάλμερς κάνει καθημερινές προπονήσεις για να είναι έτοιμος για την ΑΕΚ»

Τις τελευταίες μέρες η ΑΕΚ κινήθηκε στην αγορά για να αποκτήσει πλέι μέικερ. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και οι συνεργάτες του «χτένισαν» την αγορά και έπεσαν πάνω σε μια ξεχωριστή περίπτωση, αυτή του Μάριο Τσάλμερς, ο οποίος παρέμενε έως και σήμερα free agent!

Ο Αμερικανός γκαρντ έχει καταφέρει να πετύχει πολλά στην καριέρα του. Πρόκειται για έναν παίκτη που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα στο NCAA με το Κάνσας, το 2008, έχει φορέσει δύο δαχτυλίδια πρωταθλητή με τους Μαϊάμι Χιτ (2012, 2013), ενώ την σεζόν 2018-19 κατέκτησε το Champions League με την Βίρτους Μπολόνια.

Πλέον, ο 33χρονος πλέι μέικερ ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Ελλάδα, για να ενισχύσει την Ένωση στην περιφέρεια, στην προσπάθειά της στη συνέχεια της σεζόν. Για το λόγο αυτό ο Αμερικανός γκαρντ δούλεψε πολύ και δούλεψε σκληρά τις τελευταίες μέρες.

Ο Αμερικανός personal trainer Ρόνι Τέιλορ, ο οποίος μεταξύ άλλων δουλεύει με τον Ιμάν Σάμπερτ, τον Μάικλ Μπίσλι και τον Ταϊρίκ Έβανς, ανέλαβε να προπονήσει τον άλλοτε πρωταθλητή του ΝΒΑ. Και μιλώντας στο SDNA ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο προετοιμάστηκε τις τελευταίες εβδομάδες, στάθηκε στο δυνατό σημείο στο παιχνίδι και τον χαρακτήρα του, ενώ μοιράστηκε τις πρώτες σκέψεις του Αμερικανού γκαρντ για την ΑΕΚ.

Στο ξεκίνημα της κουβέντας ο Αμερικανός προπονητής στάθηκε στην κατάσταση του Τσάλμερς, για τον οποίο τόνισε πως «ο Μάριο είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Καθημερινά στις προπονήσεις βγάζει πολύ ενέργεια και προσπαθεί να μένει σε καλή κατάσταση από τη στιγμή που δεν είχε ομάδα».

Ο Τσάλμερς ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που έχει σαν στόχο να τον κρατήσει σε καλά επίπεδα, από αγωνιστικής πλευράς. Όπως επεσήμανε ο προπονητής του «η προετοιμασία του και όλη η διαδικασία που ακολουθεί είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Χωρίς αμφιβολία είναι έτοιμος να παίξει και πάλι στην Ευρώπη. Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για έναν παίκτη που κέρδισε δύο φορές το πρωτάθλημα του ΝΒΑ και στην πρώτη σεζόν του στην Ευρώπη κέρδισε το Champions League. Θεωρώ πως ο κόσμος της ΑΕΚ θα αγαπήσει το πάθος του και τον τρόπο με τον οποίο βλέπει το παιχνίδι. Είναι ένας ηγέτης, κάτι που έχει αποδείξει και μπορεί να κερδίσει σε κάθε επίπεδο».

Ο έμπειρος πλέι μέικερ ήταν ελεύθερος στην αγορά και έτσι πέρασε αρκετές ώρες στο γυμναστήριο. Σχετικά με τα σημεία στα οποία θέλησε να δώσει έμφαση, ο Τέιλορ από την πλευρά του εστίασε στον ρυθμό που θέλησε να αποκτήσει. «Είναι πρωταθλητής, σε κάθε τομέα! Το στοιχείο στο οποίο επικεντρώσαμε τις προπονήσεις μας είναι ο ρυθμός του παιχνιδιού και πώς θα τον αποκτήσει το συντομότερο δυνατό. Πρόκειται για έναν παίκτη που ξέρεις τι μπορεί να κάνει στο παρκέ και εμείς από την πλευρά μας, μέσα από τις προπονήσεις μπήκαμε στη διαδικασία να τον βοηθήσουμε να βρει αγωνιστικό ρυθμό».

Εστιάζοντας στα δυνατά σημεία του Τσάλμερς, από αγωνιστικής πλευράς, ο Αμερικανός προπονητής επεσήμανε πως «η ικανότητά του να ηγείται, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο οργανώνει και ελέγχει το παιχνίδι της ομάδας του είναι πολύ δυνατό σημείο. Ο Τσάλμερς έχει τον τρόπο να κάνει τους παίκτες γύρω του ακόμα καλύτερους».

Ο Τσάλμερς ετοιμάζεται να κάνει το ταξίδι για την Αθήνα και η προοπτική της ΑΕΚ δεν έμεινε ασχολίαστη ανάμεσα στους δύο άνδρες. «Μιλήσαμε για την ΑΕΚ, όταν είχε την πρόταση στα χέρια του. Από την πρώτη στιγμή είδε με πολύ θετικό μάτι αυτή την προοπτική και θέλει να έρθει και να αφήσει το στίγμα του, αλλά και να κάνει ακόμα καλύτερη την ομάδα. Έχει τη νοοτροπία του πρωταθλητή στον τρόπο που δουλεύει και με την ίδια προσέγγιση θα αγωνιστεί και για την ΑΕΚ. Αυτό που θέλει είναι να κερδίζει!»

Κλείνοντας, ο Τέιλορ περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει, σε καθημερινή βάση, ο Αμερικανός άσος. «Κάθε φορά πατάει παρκέ και εστιάζει στο πώς θα βρει ρυθμό. Δουλεύουμε πολύ. Είναι χαρακτηριστικό πως κάθε προπόνηση είναι σκληρή και παρά το γεγονός πως έχουμε συγκεκριμένο χρόνο, εκείνος μένει περισσότερη ώρα στο παρκέ. Ιδίως τώρα που ετοιμάζεται για την ΑΕΚ έμενε πολύ περισσότερη ώρα στο γήπεδο. Είναι πραγματικά απόλαυση να δουλεύεις μαζί του. Με εμπιστεύτηκε από την πρώτη στιγμή και εγώ από την πλευρά μου τον βοήθησα σε ό,τι χρειάζεται. Είναι από τους παίκτες που κάνουν τη δουλειά του προπονητή πιο εύκολη».

Πηγή: SDNA