Uncategorized

Συνέχισε νικηφόρα η Ρεάλ!

Με τη φόρα που απέκτησε από το διπλό στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη επί του Παναθηναϊκού, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε και από την Τενερίφη (82-91) και επέστρεψε άμεσα στις νίκες στη Liga Endesa, όπου βρίσκεται στη 2η θέση (19-6).

Ντέρμπι το ματς στην πρώτη περίοδο (22-22), ωστόσο η «Βασίλισσα» πάτησε το γκάζι και έχτισε διαφορά νίκης στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου (59-75). Οι «νησιώτες» το πάλεψαν κάπως στην τέταρτη περίοδο και μείωσαν, αλλά δεν κατάφεραν να πλησιάσουν περισσότερο.

Κορυφαίοι για τους Μαδριλένους οι Ρούντι Φερνάντεθ (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ), Γιουλ (16 πόντοι, 6 ασίστ), ενώ από την Τενερίφη διακρίθηκαν ο Αμπρομάιτις (19 πόντοι), Μπάσας (14 πόντοι, 11 ασίστ).

Στο έτερο ματς που διεξήχθη την ίδια ώρα, η Μπασκόνια δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες και συνέτριψε 104-67 την Εστουδιάντες στη Βιτόρια για να ανέβει στο 18-7. Η μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων ήταν στα ποσοστά ευστοχίας (38/65 εντός παιδιάς οι γηπεδούχοι, 22/63 αντίστοιχα οι Μαδριλένοι).

Έξι παίκτες των Βάσκων είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον κόουτς Περάσοβιτς να μοιράζει το χρόνο συμμετοχής ενόψει και της τελευταίας αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, ενώ από τους «φοιτητές» διασώθηκαν οι Γουίτινγκτον (16 πόντοι), Μπριθουέλα (15 πόντοι).

Πηγή: sport-fm.gr