ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εισαγγελέας καλεί την ΑΕΚ για τα υβριστικά συνθήματα στο πάρτι του Βράνιες

Ποινική δικογραφία έχει σχηματιστεί για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τρίτη (22/10), στον αγώνα Νέων του Ολυμπιακού με τη Μπάγερν Μονάχου, για το Τσάμπιονς Λιγκ που διέσυραν το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη.

Όπως ενημέρωσε ο αθλητικός (και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας) Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, η δικογραφία έχει σχηματιστεί ήδη αυτεπάγγελτα. Ο κ. Αυγενάκης από την πλευρά του «επισήμανε την ανάγκη της χωρίς χρονοτριβή διαβίβασης της δικογραφίας στον αρμόδιο αθλητικό εισαγγελέα (Πειραιά)».

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται να κληθούν άμεσα στην Εισαγγελία οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ ΑΕΚ σχετικά με το υβριστικό σύνθημα σε εκδήλωση των ποδοσφαιριστών τους και συγκεκριμένα στα γενέθλια του Ογκνιεν Βράνιες.

Τέλος, σχετικά με τη διαδικτυακή εκπομπή «Άντε Γεια» της 21ης Οκτωβρίου 2019, έχει επίσης σχηματιστεί αυτεπαγγέλτως ποινική δικογραφία εναντίον του παρουσιαστή της για υποκίνηση βίας, βάσει του άρθρου 41ΣΤ 2725/1999.

Μεταξύ άλλων ο Ακης Βαρδαλάκης είχε πει «Το έχουμε δει με κάθε παίκτη του Ολυμπιακού, με τον Τζιοβάνι και άλλους και μετά ζητάνε συγγνώμες. Τίποτα. Δεν υπάρχει συγγνώμη. Οποιος χτυπήσει κάποιον ποδοσφαιριστή μας, θα δούμε το συγγνώμη μετά. Αμα φάει κανένα τάκλιν σε κανένα εμπορικό κέντρο. Ξέρω εγώ; Μπορεί να γλιστρήσει εκεί που ψωνίζει. Να γλιστρήσει ένας άλλος, πως το λένε, ένας πελάτης να πέσει λέω εγώ, πάνω στον παίκτη να πέσει κάτω να του κόψει τη μπάλα να του πει συγγνώμη. Τι να το κάνω ρε το συγγνώμη, έτσι; Αυτά είναι του κώλ…ου».

Πηγή: sdna.gr