Uncategorized

Μ. Λουτσέσκου: «Ήταν unfair αυτό που έγινε πέρυσι στον ΠΑΟΚ από Ολυμπιακό και ΑΕΚ»

Αποτέλεσμα εικόνας για λουτσεσκου πατερας γιος

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου έκανε λόγο στο gazzetta.gr για μια προσηλωμένη στο στόχο της ομάδα, σημειώνοντας πως ο ΠΑΟΚ δύναται να κατακτήσει το νταμπλ.

«Πλέον επόμενος στόχος για τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι το Κύπελλο για να κατακτήσει το νταμπλ. Ελπίζω να τα καταφέρουν γιατί το αξίζουν, όπως και πέρυσι. Η ομάδα φέτος ήταν πολύ συγκεντρωμένη και τα κατάφερε. Βέβαια δόθηκε μεγαλύτερο βάρος στο πρωτάθλημα, απ’ ότι στην Ευρώπη αφού αυτός ήταν ο μεγάλος στόχος. Πιστεύω στην επόμενη σεζόν ο ΠΑΟΚ θα είναι πιο ανταγωνιστικός και στην Ευρώπη».

Ο μέχρι πρότινος ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας, εξήγησε τι θα πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να γίνει πιο ανταγωνιστικός στο Champions League, ενώ εκθείασε τον Ιβάν Σαββίδη.

«Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είναι πολύ φιλόδοξος. Ο κ. Σαββίδης θέλει να δει τον ΠΑΟΚ να κάνει ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Νομίζω με 2-3 μεταγραφές έμπειρων παικτών ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλό και στην Ευρώπη ‘χτυπώντας’ μια θέση αρχικά στους ομίλους του Champions League. Ασφαλώς, παρατηρούμε πόσο δύσκολο διοργάνωση είναι το Champions League και πόσα χρήματα δαπανώνται από τους συλλόγους προκειμένου να διακριθούν.

Θα είναι πολύ σημαντική και η κλήρωση. Χρειάζεται και τύχη για να προχωρήσεις στο Champions League. H γνώμη μου είναι πως για να εξακολουθεί να βελτιώνεται και να συνεχίζει την πορεία που έχει χαράξει ο ΠΑΟΚ χρειάζεται υπομονή, αυτοπεποίθηση, να παίζει η ομάδα πάντα σε καλό επίπεδο, να υπάρχει καλή ατμόσφαιρα, κάτι βέβαια που ήδη συμβαίνει με την υποστήριξη των οπαδών, αλλά και να γίνει η σωστή προετοιμασία».

Ο Μιρτσέα Λουτσεσκου δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την περυσινή κάνοντας λόγω για unfair Ολυμπιακού και ΑΕΚ στον ΠΑΟΚ με συνέπεια να χαθεί το πρωτάθλημα, όπως ισχυρίστηκε.

«Ήταν unfair αυτό που έγινε πέρυσι στον ΠΑΟΚ από Ολυμπιακό και ΑΕΚ, αφού για μένα ήταν ο πρωταθλητής και η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα την τελευταία διετία. Ο Ολυμπιακός είναι μια έμπειρη ομάδα και πιστεύω θα ενισχυθεί το καλοκαίρι. Είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά όπως προανέφερα ο ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα και δίκαια βρίσκεται στην κορυφή.

Νομίζω πως αξίζουν οι παίκτες, η τεχνική ηγεσία, η διοίκηση και οι οπαδοί να απολαύσουν τον τίτλο δίχως ήττα. Είναι μια σημαντική στιγμή και ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλα πρωταθλήματα».