Uncategorized

Κίνδυνος υποβιβασμού για τον Ολυμπιακό!


Κρούει τον κώδωνα κινδύνου για υποβιβασμό στον Ολυμπιακό η υπόθεση “Συμμορίας”
Ο Κυριάκος Θωμαΐδης αποκάλυψε μέσω του sdna.gr, πως το βούλευμα που παρέπεμψε, την υπόθεση “συμμορίας”,σε οριστική δίκη και οδηγεί σε πιθανή επανεξέταση που θα αποφέρει συνέπειες για 
όλους τους εμπλεκόμενους στο ΟΣΦΠ-Βέροια 3-0.
Το βούλευμα των 28 δεν έχει μόνο ποινική διάσταση διότι απασχολεί και την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη! Το βούλευμα που αναφέρει κακουργηματική αλλοίωση και πλημμεληματική σύσταση αποτελεί νέο στοιχείο της υπόθεσης και τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ το αντιμετωπίζουν ακριβώς το ίδιο.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Εφόσον ο πειθαρχικός κώδικας της ομοσπονδίας έχει εναρμονιστεί με της FIFA στις περιπτώσεις αυτές αναφέρεται : Όταν μία ποινική ποδοσφαιρική υπόθεση τελεσιδικεί, τότε και μόνον τότε αντιμετωπίζεται ως κάτι καινούργιο για την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και για τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.

Αυτά τα δύο θεσμοθετημένα όργανα της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν το βούλευμα μόλις καθαρογραφεί  και να προχωρήσουν σε εύλογο χρονικό διάστημα σε επανεξέταση της υπόθεσης.
Το δημοσίευμα επίσης αναφέρει ως παράδειγμα: Στο νέο λοιπόν βούλευμα αναφέρεται στον αγώνα του 2013 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Βέροια που έληξε 3-0. Για το συγκεκριμένο ματς, υπήρξαν πέντε μαρτυρίες που μιλούσαν για αλλοίωση του αποτελέσματος  με στοιχηματική απάτη! 
Η δικαιοσύνη,τότε, μπορεί να απάλλαξε τους εμπλεκόμενους όμως υπάρχει δικαίωμα επανεξετασης. 
Ιδιαίτερα με τον νέο κώδικα σε περίπτωση που ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ή η Επιτροπή Δεοντολογίας θελήσουν να μελετήσουν εκ νέου την υπόθεση έχουν κάθε δικαίωμα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι παράγοντες και οι ποδοσφαιριστές που εμπλέκονται κινδυνεύουν με ισόβιο αποκλεισμό ενασχόλησης από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα και οι ομάδες που αναφέρονται στο βούλευμα αντιμετωπίζουν ακόμη και την ποινή του υποβιβασμού.