Uncategorized

Ποσό “μαμούθ” προσφέρει η ΕΡΤ στον ΠΑΟΚ

Μία άκρως σημαντική και εκτός των ελληνικών δεδομένων πληροφορία βγήκε στο φως της δημοσιότητας, που αναφέρει πως η ΕΡΤ είναι έτοιμη να δαπανήσει 25 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΠΑΟΚ.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η δημόσια τηλεόραση είναι διατεθειμένη θα προσφέρει 25 εκατ. ευρώ(!) στον ΠΑΟΚ προκειμένου να μεταδίδει τους εντός έδρας αγώνες του δικεφάλου του βορρά. Πρόκειται για ένα συμβόλαιο τριετίας το οποίο δεν έχει καμία οικονομική λογική, καθώς πρόκειται για 8.3 εκατομμύρια το χρόνο, ένα ποσό “εξωφρενικό” για τα ελληνικά δεδομένα.
Τέτοιο ποσό δεν δόθηκε σε ομάδες ούτε προ οικονομικής κρίσης, όταν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ πρωταγωνιστούσαν και έφερναν μεγάλα ονόματα στις ομάδες τους. Τέτοιο ποσό ούτε και το OPEN TV, που ανήκει στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, δεν επρόκειτο να δαπανηθεί. Και μιλάμε για μία χρονιά όπου η ΕΡΤ απέκτησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα επτά ελληνικών ομάδων, έναντι σχεδόν 52 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα, μία τέτοια κίνηση έχει ως σκοπό να ευχαριστήσει η κυβέρνηση των Ιβάν Σαββίδη για τη στήριξη που της δείχνει αλλά παρουσιάζει και την αγάπη της κυβέρνησης Σύριζα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αντισταθμίσει τα χαμηλά νούμερα που συγκεντρώνει η αριστερά στην Μακεδονία, εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και τι καλύτερο από το να προσφέρει στους φίλους του ΠΑΟΚ την ελευθερία να παρακολουθούν την ομάδα τους από ένα δημόσιο κανάλι.