Uncategorized

“Χάδια” της ΕΠΟ σε Σαββίδη

Τροποποίηση του πειθαρχικού κώδικα προκείμενου να επανέλθει το δικαίωμα εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τον Ιβάν Σαββίδη.

 Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα “Live Sport”, πλέον ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα μπορεί να δίνει κανονικά το «παρών» στο γήπεδο στους αγώνες της ομάδας του καθώς έχει ήδη εκτίσει τον έναν χρόνο.
Η ποινή που επιβλήθηκε στον Ιβάν Σαββίδη στις 29 Μαρτίου 2019 για την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στο παιχνίδι με  την  ΑΕΚ. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι κανονικά η ποινή του έληγε στις 29 Μαρτίου 2021.

Κάτι που όμως φαίνεται ότι δεν θα ισχύσει. Αυτή τη στιγμή στο άρθρο 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ περί απειλών και εκφοβισμού αναφέρεται:

“Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα, ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιοδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές ή με άλλο άμεσο ή έμμεσο τρόπο, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 50.000 ευρώ τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία έως πέντε έτη”.

Αυτή την περίοδο συζητείται η τροποποίησή του ως εξής:

“Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα, ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιοδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές με επικείμενο κίνδυνο σώματος ή έμμεσο τρόπο θα τιμωρείται με χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο έως ένα έτος”.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});