Uncategorized

Γιουνούς Οζμουσούλ: “Θα φτιάξουμε ισχυρή ομάδα”

Οι πρώτες δηλώσεις του Τούρκου τερματοφύλακα ως παίχτης της ΑΕΚ.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ με την ΑΕΚ, όταν έμαθα για το ενδιαφέρον της, μου είπαν ότι θέλουν να φτιάξουμε μία ισχυρή ομάδα και πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Οι στόχοι μας είναι ρεαλιστικοί, να κατακτήσουμε, πρωτάθλημα, κύπελλο και το Τσάλεντζ Καπ».

Για το τι γνωρίζει για την ΑΕΚ: “Έχει ήδη παίκτες υψηλού επιπέδου στο ρόστερ της, ξέρω ότι απέκτησε τον Ισπανό Μόγια Φλορίδο και έχει από πέρσι τον Δανό Γιάκομπσεν, αλλά και Έλληνες διεθνείς που τους έχω αντιμετωπίσει με την Εθνική Τουρκίας. Τρέφω σεβασμό για το ελληνικό χάντμπολ και μου αρέσει η Αθήνα, γίνεται καλή δουλειά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια”.

Για το πώς αισθάνεται που θα είναι ο πρώτος Τούρκους που θα αγωνιστεί στο ελληνικό χάντμπολ: “Ξέρω ότι είμαι ο πρώτος, το ίδιο συνέβη και όταν πήγα στην Μπουντεσλίγκα. Οι χώρες μας είναι πολύ κοντά, έχουμε παρόμοια κουλτούρα, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Οι Έλληνες συμπαθούν τους Τούρκους, όπως και οι Τούρκοι τους Έλληνες, μπορεί να σας το επιβεβαιώσει και ο Χάρης (Μάλλιος) που ήταν στο Τουρκικό πρωτάθλημα.

Έχω παίξει στην Ελλάδα αρκετές φορές με την Εθνική και αντίπαλος της ΑΕΚ και η συμπεριφορά του κόσμου απέναντι μας ήταν πολύ φιλική, είχα και Έλληνες φίλους στη Γερμανία, ενώ ξέρω πως και οι δύο ομοσπονδίες έχουν καλές σχέσεις.

Μακάρι αυτή η μεταγραφή μου να είναι η αφορμή, ώστε να έρθουν και άλλοι Τούρκοι αθλητές στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και περισσότεροι Έλληνες να παίξουν στην Τουρκία”.

Για τους Έλληνες φιλάθλους και κυρίως αυτούς της ΑΕΚ: “Έχω ακούσει για αυτούς και τους είδα όταν παίξαμε με την Γκέζτεπε στην Αθήνα. Είναι τρελοί, μου αρέσει το γήπεδο να… φλέγεται. Σε όλους τους αθλητές αρέσει η… καυτή ατμόσφαιρα”.