ΑΕΚ, ΒΟΛΕΪ, ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Στους «32» του Challenge Cup η ΑΕΚΑΡΑ!

Την πρόκριση στους «32» τους Challenge Cup πήρε η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ.

Την πρόκριση στις 32 καλύτερες ομάδες του Challenge Cup πήρε η ΑΕΚΑΡΑ. Η Ένωση έκανε δύο της νίκες της απέναντι στη Ρίγα, επικρατώντας στην Λετονία με 3-1 σετ και σε συνδυασμό με τη νίκη στην Αθήνα, πήρε την μεγάλη πρόκριση.

Τα κορίτσια του Πασκουαλίνο Τζιανγκρόσι ξεκίνησαν κάπως νωθρά το πρώτο σετ και κυνηγούσαν συνεχώς τη Ρίγα στο σκορ, χάνοντας εν τέλει το σετ με 25-20. Σε αντίθεση με το πρώτο σετ, οι κιτρινόμαυρες μπήκαν πολύ καλύτερα στο δεύτερο σετ και πήγαιναν “χέρι-χέρι” με τις Λετονές μέχρι το 13-13, όταν και η ΑΕΚ παίζοντας εκπληκτικό βόλεϊ πήρε προβάδισμα, το οποίο δεν το έχασε μέχρι το τέλος του σετ, κατακτώντας το με 22-25.

Τα κορίτσια της Ένωσης μπήκαν και στο τρίτο σετ με το πόδι πατημένο στο γκάζι, καθώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόνο στον πρώτο πόντο του αγώνα (1-0). Η συνέχεια… εκπληκτική. Δεν άφησαν κανένα περιθώριο στις αντιπάλους τους, βρέθηκαν μπροστά μέχρι και στο +11 (13-24), κατακτώντας εν τέλει το τρίτο σετ με 14-25, το οποίο τους έδωσε την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Στο τέταρτο σετ η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη να φύγει και με τη νίκη και δεν άφησε σε κανένα σημείο του σετ το προβάδισμα, φτάνοντας μέχρι και το +13 (8-21), κατακτώντας το εν τέλει με σκορ 12-25.

Στην επόμενη φάση, η ΑΕΚ θα αναμετρηθεί με την Μπενφίκα.