ΑΕΚ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Με εντυπωσιακό μπάσκετ “διέλυσε” την Καρδίτσα η ΑΕΚΑΡΑ

Η Βασίλισσα “διέλυσε” την Καρδίτσα για τη 2η αγωνιστική της Stoiximan GBL με εκπληκτικό μπάσκετ και έκανε το «2 στα 2».

Τη νίκη με 96-65 πανηγύρισε η AEK BETSSON επί της Καρδίτσας στη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος και συνέχισε το σερί των νικών της. Η Ένωση με εντυπωσιακό μπάσκετ και με τη στήριξη περισσότερων από 3.000 φίλων της στη SUNEL Arena δεν άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα περιθώρια στην αντίπαλη ομάδα και έφτασε εύκολα στην επικράτηση.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν πολλούς παίκτες σε εξαιρετική κατάσταση, με τους Χαμπ και Μπράις να γίνονται «εικοσάρηδες», καθώς τελείωσαν το παιχνίδι με 22 και 21 πόντους αντίστοιχα. Πολύ καλή εμφάνιση είχαν και οι Κουζμίνσκας (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ),  Γκρέι (10 πόντους, 4 ριμπάουντ). Νετζήπογλου (11 πόντους) και Γκόλντεν (8 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ). Σε “χαμηλά νερά” έμεινε ο Χέιλ, ο οποίος ήταν αρκετά άστοχος, ωστόσο μοίρασε 6 ασίστ και μάζεψε 5 ριμπάουντ.

Οι παίκτες της Ένωσης ξεκίνησαν εμφατικά τον αγώνα, καθώς έκλεισαν την πρώτη περίοδο με σκορ 23-9, ενώ η διαφορά παρέμεινε και στην δεύτερη περίοδο, με τους κιτρινόμαυρους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια στο +17 (50-33). Είναι αξιοσημείωτο πως η ΑΕΚ είχε τρομερά ποσοστά σε δίποντα (13/19) και τρίποντα (5/12), ενώ τελείωσε το ημίχρονο με 18(!) ασίστ.

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ δεν ήταν το ίδιο παραγωγική στη τρίτη περίοδο, ωστόσο κράτησε σε υψηλά επίπεδα τη διαφορά (69-47), ενώ δεν πάτησε φρένο ούτε στην τελευταία περίοδο, επικρατώντας εν τέλει με 96-65.

Να σημειωθεί πως πριν την έναρξη του αγώνα υπήρξε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Επόμενος αγώνας της ΑΕΚ για τη Stoiximan GBL απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ενώ μεσοβδόμαδα θα ταξιδέψει στη Γερμανία για να αντιμετωπίσει τη Βόννη για το BCL, θέλοντας να κάνει κι εκεί το «2 στα 2» μετά την εντός έδρας νίκη επί της Μακάρι Ραμάτ.