ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΚΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ : Πισωγύρισμα και ήττα της ΑΕΚ στο Αγρίνιο

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό, σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Λουίς από το 73΄ που άνοιξε το σκορ και έμεινε στο 1-0!

Η ΑΕΚ προσπάθησε στο πρώτο ημίχρονο να ανοίξει το σκορ αλλά δεν τα κατάφερε. Ήταν σαφώς καλύτερη από τον Παναιτωλικό αλλά δεν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν και ο διαιτητής που αδίκησε ουκ ολίγες φορές τους φιλοξενούμενους. Αγωνιστικά, ο Πιερό έδωσε αρκετές μάχες με τον Παντελάκη και φάνηκε πως ήταν δύσκολα για τον επιθετικό της ομάδας. Ηγετική μορφή στο πρώτο μέρος ήταν ο Περέιρα που δέσποζε στη μεσαία γραμμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ προσπάθησε ξανά να μπει μπροστά στο σκορ και να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο. Ωστόσο ο Παναιτωλικός εμφανίστηκε σκληροτράχηλος και σε συνδυασμό με την αστοχία των παικτών της «Ένωσης» αυτό άρχισε να μοιάζει πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. Αποκορύφωμα ήταν το γκολ που πέτυχε η ομάδα του Αγρινίου στο 73΄ αφού εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της «Κιτρινόμαυρης» άμυνας.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους : Στρακόσα , Ρότα , Βίντα , Κάλενς , Σιμάνσκι , Περέιρα , Ελίασον , Πινέδα , Κοϊτά και Πιερό

Στο 6΄ η πρώτη τελική από τον Ντίαζ, ένα σουτ εκτός περιοχής, ο Στρακόσα δεν ανησύχησε. Στο 8΄ ο Πινέδα σε θέση βολής, λίγο πριν τη βούλα του πέναλτι, αλλά το πλασέ του έφτασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 13΄ ο Λιάβας βρέθηκε εκτός περιοχής, σούταρε συρτά αλλά ο Αλβανός γκολκίπερ της ΑΕΚ μπλόκαρε εύκολα.

Στο 17΄ ο Κοϊτά πραγματοποίησε μια υπέροχη ντρίπλα, σούταρε από πλάγια αλλά ο τερματοφύλακας του Αγρινίου μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 19΄ ο Ρότα σέντραρε, ο Πιερό πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 25΄ ο Περέιρα έπεσε στην περιοχή, ζήτησε πέναλτι αλλά δεν πήρε κάτι.

Στο 32΄ ο Πινέδα σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε οριακά άουτ. Στο 43΄ ο Ρότα πάτησε περιοχή και, πάνω στο σουτ, ο Παντελάκης έβαλε ηρωική κόντρα στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ.

Στο 48΄ ο Λομόνακο μπήκε στην περιοχή, σούταρε ωραία κι ο Στρακόσα απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 51΄ ο Πινέδα σούταρε, η μπάλα κόντραρε (ευτυχώς για τους γηπεδούχους) σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ. Στο 57΄ο Κοϊτά εκτέλεσε ένα φάουλ, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 62΄ ο Κοϊτά βρήκε τον Πιερό σε θέση βολής αλλά εκείνος αστόχησε εξ επαφής. Δύο λεπτά μετά ο πρώτος σούταρε εκτός περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο 66΄ ο Γκαρσία, που μόλις είχε περάσει στο ματς, σούταρε αλλά δεν απείλησε όπως ήθελε.

Στο 73΄ η άμυνα της ΑΕΚ δεν κατάφερε να αντιδράσει σωστά, ο Μαυρίας έβγαλε φοβερή μπαλιά κι ο Λουίς άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Στο 81΄ο Γκαρσία πάτησε περιοχή από πλάγια, είχε επιλογές αλλά προτίμησε λανθασμένα να πλασάρει αρκετά άουτ. Στο 91΄ ο Γκατσίνοβιτς σούταρε εν κινήσει από το ύψος του πέναλτι με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να είναι εκτός θέσης, η μπάλα κατέληξε όμως άουτ.