ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επικράτησε εύκολα γλιτώνοντας από το… ξύλο του Βόλου η ΑΕΚάρα

Η ΑΕΚ ήταν σοβαρή και επικράτησε εύκολα του Βόλου με σκορ 2-0. Τα γκολ οι Πιερό στο 22΄ και ο Κοϊτά στο 61΄. Σκληρό παιχνίδι από τους φιλοξενούμενους που έμεινε ατιμώρητο!

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ βγήκε δυνατά και έτοιμη να ανοίξει νωρίς το σκορ. Πίεσε, κυκλοφόρησε τη μπάλα έξω από την περιοχή του Βόλου αλλά για περίπου 10 λεπτά. Μετά οι καθυστερήσεις των φιλοξενουμένων μείωσαν το ρυθμό του αγώνα και η «Ένωση» δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά για αρκετή ώρα.

Όλα αυτά μέχρι το 22΄ όπου ο Πιερό συστήθηκε στον κόσμο της ΑΕΚ και έκανε το 1-0. Μετά ο ρυθμός συνέχισε στα ίδια χαμηλά επίπεδα. Δε βοήθησε καθόλου για το αντίθετο το σκληρό παιχνίδι της ομάδας από τη Μαγνησία που λίγο έλειψε να μετατραπεί σε…ροντέο η αναμέτρηση λίγο πριν την ανάπαυλα.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε μεγάλη διαφορά από το πρώτο.  ΗΑΕΚ είχε την κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού. Πίεσε στην αρχή να πετύχει και δεύτερο γκολ. Το κατάφερε αρχικά με τον Κάλενς αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ωστόσο το σουτ του Κοϊτά που κόντραρε στον Καλογερόπουλο στο 61΄ έγραψε το 2-0.

Μετέπειτα δεν άλλαξε κάτι και το σκορ έμεινε μέχρι τη λήξη έτσι. Εύκολο τρίποντο και πολύ χρήσιμο για τους «Κιτρινόμαυρους».

Ο Βόλος συνέχισε να προσπαθεί με σκληρό παιχνίδι να πάρει κάτι από το ματς αλλά δεν του…βγήκε.

Ο αγώνας : 

Η ΑΕΚ ξεκίνησε τον αγώνα με τους :

Στρακόσα , Ρότα , Μήτογλου , Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι , Πινέδα , Λιούμπισιτς , Ελίασον , Κοϊτά και Πιερό

Στο 3΄ ο Κοϊτά επιχείρησε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ. Στο 11΄ ο Πινέδα πήρε μέτρα, βρέθηκε εκτός περιοχής, σούταρε κι ο γκολκίπερ του Βόλου απέκρουσυ εντυπωσιακά.

Στο 22΄ ο Πιερό συστήθηκε στον κόσμο της ΑΕΚ. Σέντρα του Ρότα, άπιαστη κεφαλιά και 1-0. Στο 32΄ ο Κοϊτά έκανε μια ωραία ντρίμπλα, σούταρε εκτός περιοχής αλλά ο Κόβατς απέκρουσε. στο 44΄ , έπειτα από κακή συγκέντρωση στην άμυνα της «Ένωσης», ο Μεντιέτα βρέθηκε απέναντι στο Στρακόσα αλλά το τελείωμά του κατέληξε αρκετά πάνω από τα δοκάρια του Αλβανού γκολκιπερ.

Στο 53΄ ο Κοϊτά εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Πήλιος γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι κι ο Κάλενς έκανε το 2-0 για την ΑΕΚ. Ωστόσο ο Έλληνας μπακ ήταν σε θέση οσφάιντ και το γκολ ακυρώθηκε. Στο 61΄ ο Κοϊτά «έστρωσε» για τον Πινέδα εντός περιοχής κι ο Μεξικανός επιχείρησε ένα ωραίο τελείωμα αλλά μετά από κόρνερ η μπάλα πέρασε κόρνερ.

Στο 61΄ ο Λιούμπισιτς βρήκε ωραία τον Κοϊτά εκτός περιοχής, ο δεύτερος σούταρε και η μπάλα, μετά από κόντρα στον Καλογερόπουλο, έφτασε στα δίχτυα του Κόβατς και το σκορ ανέβηκε στο 2-0. Στο 85΄ ο Άμραμπατ επιχείρησε ένα ευφάνταστο ανάποδο ψαλίδι αλλά η μπάλα σταμάτησε στα χέρια του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.