ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νίκη κορυφής θέλει στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ

Η «Ένωση» αντιμετωπίζει απόψε την ομάδα του Βόλου και δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης ώστε να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας!

Η ΑΕΚ, μετά την γκέλα με τη Λαμία τη δεύτερη αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, δεν είχε καταφέρει να βρεθεί σε κάποια θέση της κορυφής. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ διατηρούσαν το απόλυτο 3/3 και μοιραζόντουσαν την «πρωτιά».

Ωστόσο στην τέταρτη «στροφή» των αγωνιστικών, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση του Παναιτωλικού στο Φάληρο (0-0) κι ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να επικρατήσει του Παναθηναϊκού (0-0).

Αυτό σημαίνει πως αν η ΑΕΚ κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να επικρατήσει της ομάδας από τη Μαγνησία, θα «συγκατοικεί» πλέον στην κορυφή μαζί με τους δύο προαναφερθέντες. Θυμίζουμε πως το «τριφύλλι», εκτός της ισοπαλίας κόντρα στην Καλλιθέα, μετράει και μια ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος – Ελίασον, Σιμάνσκι, Λιούμπισιτς, Κοϊτά – Γκαρσία, Τσούμπερ.

Βόλος (Χοακίν Γκόμεθ): Σιαμπάνης – Μύγας, Μίλετις, Καλογερόπουλος, Κορέα, Φεράρι – Γκλάβτσιτς, Κόμπα, Βιγιαφάνιες – Ασεχνούν, Κόζτα.

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς
Α’ Βοηθός: Ανδρέας Φωτόπουλος
Β’ Βοηθός: Ιωάννης Μηνούδης
4ος διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης
VAR: Ιωάννης Παπαδόπουλος

Η προαναγγελία της διοργανώτριας Αρχής:

Η ΑΕΚ έχει καταφέρει να επικρατήσει στα τρία από τα έξι παιχνίδια πρωταθλήματος που έχει υποδεχθεί τον Βόλο. Στα άλλα τρία υπάρχει μια ισοπαλία (2-2), ενώ δύο φορές έφυγαν με τη νίκη οι φιλοξενούμενοι. Αντίθετα, στη Μαγνησία υπάρχει υπεροχή της ΑΕΚ, η οποία έχει επικρατήσει στα πέντε από τα έξι παιχνίδια που έχουν γίνει εκεί.

Μόνο τα δύο από τα έξι παιχνίδια έχουν διεξαχθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια, με την ΑΕΚ να έχει επικρατήσει και στα δύο χωρίς να δεχθεί γκολ. Την σεζόν 2023-24 κέρδισε με 4-0 για τα Playoffs του πρωταθλήματος και με 3-0 στην τελευταία αναμέτρηση που έγινε εκεί για την 16η αγωνιστική της κανονικής περιόδου του 2023-24.

Ο Βόλος είχε σημειώσει γκολ σε όλα τα υπόλοιπα εκτός έδρας με την ΑΕΚ εκτός από εκείνα που έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι νίκες της ομάδας του Βόλου είναι στο γήπεδο της Ριζούπολης, το 2022-23 (1-0) και στο ΟΑΚΑ το 2021-22 (2-1).

Στα τρία από τα έξι παιχνίδια υπάρχει ποδοσφαιριστής που βρήκε δύο φορές δίχτυα, με τον Πέτρο Μάνταλο να κάνει το ξεκίνημα, τον Τομ Φαν Βέερτ να συνεχίζει για τον Βόλο και στο τελευταίο τους ματς να παίρνει τη σκυτάλη ο Λιβάι Γκαρσία.

ΑΕΚ – ΒΟΛΟΣ

6 ΑΓΩΝΕΣ

3 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ

2 ΝΙΚΕΣ ΒΟΛΟΣ

ΓΚΟΛ: 13-7