ΑΕΚ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το μεγαλείο σου δεν θα τελειώσει ποτέ!

Τρεις λέξεις που κρύβουν χιλιάδες συναισθήματα… Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως!

13/04/1924 – 13/04/2024

100 χρόνια ιστορίας, τίτλων, συναισθημάτων…

100 χρόνια Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως!

Παραθέτοντας αυτό το άρθρο η συγκίνηση είναι τεράστια. Μεγαλώνοντας με τις αξίες και τα ιδανικά αυτής της ομάδας, μάθαμε να ζούμε και να αγαπάμε. Η ΑΕΚ ξεκίνησε την ιστορία της στις 13/04/1924 στο κατάστημα αθλητικών ειδών του Κωνσταντίνου Δημόπουλου και των αδερφών Αιμίλιου και Μενελάου Ιωνά, με την ιδέα να δημιουργήσουν ένα σύλλογο που θα τιμούσε την ιστορία τους για πάντα.

Είχαν περάσει δύο χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και οι πρόσφυγες θέλησαν να φτιάξουν μια ομάδα να θυμίζει τις χαμένες πόλεις και την ιστορία τους. Έτσι, δημιουργήθηκε η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως, που 100 χρόνια μετά συνεχίζει να πρεσβεύει τα ιδανικά των Προσφύγων.

Η ομάδα πολύ γρήγορα κέρδιζε τίτλους και από την αρχή φάνηκε πως θα γραφτεί ιστορία. Από την ομάδα έχουν περάσει αξιόλογα ονόματα, που έχουν μείνει χαραγμένα στο μυαλό των φιλάθλων, όπως ο Μίμης Παπαϊωάννου, ο Στέλιος Σεραφείδης, ο Θ(ε)ωμάς Μαύρος, ο Ντέμης Νικολαΐδης και πολλοί άλλοι.

Η «Ένωση» μπήκε στο σπίτι της τον Σεπτέμβριο του 2022, έργο του προέδρου Δημήτρη Μελισσανίδη, που με τον κόπο του και την επιμονή του έχτισε το μεγαλείο μας, τον Ναό μας, την Αγιά Σοφιά – OPAP Arena. Ένα σπίτι για όλους τους Ενωσίτες, που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ…

Στο σπίτι μας στεφθήκαμε νταμπλούχοι μετά από 45 χρόνια, στο καινούριο μας σπίτι! Μετά από μια καταπληκτική χρονιά χάρη στον προπονητή μας, Ματίας Αλμέιδα!

Η ΑΕΚ δεν είναι απλά μια ομάδα, είναι μια ιδέα, μια ιστορία ένα μεγαλείο. Έχει μεγαλώσει γενιές, τους μπαμπάδες και τους παππούδες μας, και θα συνεχίσει να το κάνει. Μας κάνει καθημερινά περήφανους σε νίκες και σε ήττες. ΑΕΚ σημαίνει οικογένεια!

ΑΕΚαρα μου, το μεγαλείο σου δεν θα τελειώσει ποτέ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΕΚ!