ΑΕΚ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χωρίς οπαδούς δε θα υπάρχει βία, πώς δε το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια;

Μια αστεία κυβέρνηση ανακοίνωσε αστεία μέτρα για το αστείο ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως τίποτα δεν είναι αστείο πλεόν.

Γράφει ο Χρήστος Παπαδόπουλος

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, με το συγκλονιστικό και πρωτοποριακό μέτρο του κλεισίματός τους για δυο μήνες. Φυσικά, αυτό δεν αφορά όλα τα αθλήματα, αλλά μόνο το ποδόσφαιρο, γιατί ως γνωστόν, στη χώρα που ζούμε, δε γίνονται επεισόδια σε άλλα αθλήματα.

Προσπαθείς να συνειδητοποιήσεις τα μέτρα που έλαβαν οι επιστήμονες της κυβέρνησης. Τα διαβάζεις, τα ξαναδιαβάζεις. Στην αρχή αναρωτιέσαι «το κύπελλο; Το χάντμπολ; Το βόλεϊ;». Ύστερα οι απορίες σου λύνονται μία-μία, καθώς οι ιθύνοντες διευκρίνισαν την ανακοίνωση με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην τελική (; ) μορφή της.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Τα επεισόδια έγιναν σε αγώνες βόλεϊ, κλείνει η Σούπερ Λιγκ, αλλά αυτοί που τα κάνανε, δε θα πάνε να κάνουν τα ίδια στα άλλα αθλήματα, που μένουν «ανοιχτά». Μιλάμε για πλάνο, όχι αστεία…

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν βρέθηκε αστυνομικός στο νοσοκομείο. Δε λέω, καλά έκανε και ξεχείλισε το ποτήρι. Όταν Κροάτες νεοναζί διέσχισαν τα μισά Βαλκάνια όμως, υπό τη διακριτική παρατήρηση της αστυνομίας και αφαίρεσαν μια ζωή, το ελληνικό κράτος πού ήταν; Τέσσερις μήνες κράτηση σε 105 Κροάτες και ακόμα δεν έχουν καταφέρει να βρουν τον δολοφόνο. Για τα επεισόδια της Πέμπτης, 72 ώρες μετά, αποδόθηκαν ήδη ποινές για όσα τραγικά έγιναν στο Ρέντη.

Και επειδή το πρόβλημα σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι ο αθλητισμός, συγγνώμη, μόνο το ποδόσφαιρο, από αύριο το πρωί, μπορούμε όλοι να συνεχίσουμε τις ζωές μας κανονικά, χωρίς ίχνος βίας. Από αύριο, μπορείτε ελεύθερα να ασκείτε ενδοοικογενειακή βία, ενδοσχολική βία, μπορείτε ελεύθερα να χτυπάτε τις γυναίκες σας και να βιάζετε μικρά παιδιά, χωρίς να τιμωρείστε. Επίσης, αν είστε σε χωριό, μπορείτε να κακοποιείτε τα ζώα σας, καθώς οι κάμερες της περιοχής θα είναι κλειστές, το καλοκαίρι να πάτε για μπάνιο στο Μάτι και στην Εύβοια. Πάρτε και κάνα τρένο για να επισκεφτείτε τον φίλο σας, την κοπέλα σας, τον πατέρα και τη μάνα σας που ζουν στη Θεσσαλονίκη.

Επικίνδυνοι εγκληματίες, στο κράτος σας ζούμε από τύχη.