ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμαθε να τους κοιτάει στα μάτια, σύντομα θα μάθει και να τους κερδίζει

Η συγκλονιστική εμφάνιση της ΑΕΚ δεν ήταν αρκετή για να της φέρει τη νίκη κόντρα στη Μπράιτον, όμως το μέλλον είναι κάτι παραπάνω από λαμπρό.

Γράφει ο Χρήστος Παπαδόπουλος

Η νίκη δεν ήρθε. Παράλογο, αν δει κανείς τα στατιστικά του αγώνα. Ακόμα και τα στιγμιότυπα να δει δηλαδή, αν δεν έχει παρακολουθήσει κάποιος όλο το ματς, δεν μπορεί να καταλάβει το μέγεθος της υπεροχής της ΑΕΚ απέναντι στη Μπράιτον, το βράδυ της Πέμπτης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΑΕΚ, όπως και στο «Άμεξ», όπως και στο «Βελοντρόμ», όπως και στη Φιλαδέλφεια με Άγιαξ – Μαρσέιγ, κοίταξε τους αντιπάλους της κατάματα και ναι μεν αποκλείστηκε από το Europa League, αλλά το μήνυμα που έδωσε σε όλους μας είναι σαφέστατο και είναι ένα: ότι η δυναμική της είναι πιο μεγάλη από ποτέ.

Έχει νέο γήπεδο, τον κόσμο της πιο «διψασμένο» και «τρελαμένο» από ποτέ, προπονητή και σύνολο δεμένο, παίκτες με ποιότητα. Οκ, προς το παρόν της λείπει το γκολ, το οποίο είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα αν θες να προοδεύεις σε μια διοργάνωση, ειδικά με αντιπάλους τέτοιου επιπέδου, όπως η Μπράιτον, η Μαρσέιγ και ο Άγιαξ.

Μπορεί όμως κανείς να πει πως δε θα έρθει το γκολ; Πόσο θα κρατήσει αυτή η αστοχία, ας την πούμε. Νομοτελειακά και μόνο, με τέτοιες ευκαιρίες, όχι ένα, όχι δύο, μέχρι και τρία γκολ μπορούσε να έχει πετύχει η «Ένωση» απέναντι στους «γλάρους».

Τελευταίο και πολύ σημαντικό, που έρχεται και «δένει» το γλυκό… Τις ευκαιρίες που δημιούργησε η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα απέναντι στην Μπράιτον, δεν της την έχει δημιουργήσει φέτος ούτε η Σίτι του Πεπ ούτε η Λίβερπουλ του Κλοπ, ούτε καμία, μα καμία ομάδα της Premier League! Τροφή για σκέψη…