SUPERLEAGUE, ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποστολή με έναν μόνο στόχο!

Στην Αρκαδία δοκιμάζεται σήμερα το μεσημέρι (16:00, Novasports 2 HD) η ΑΕΚ που έχει μοναδικό στόχο το διπλό απέναντι στον Αστέρα

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση με επικίνδυνη αποστολή στην Τρίπολη για την ΑΕΚ. Η Ένωση, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League, αντιμετωπίζει σήμερα στις 16:00 το μεσημέρι τον Αστέρα στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με προφανή στόχο να φύγει με το διπλό και να πλησιάσει στην κορυφή εκμεταλλευόμενη το αποτέλεσμα του ντέρμπι που ακολουθεί το βράδυ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Η σημερινή αναμέτρηση στην Αρκαδία προφανώς κρύβει κινδύνους και παγίδες. Ο Αστέρας παραδοσιακά είναι μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα, ιδίως στην έδρα του (φέτος στο πρωτάθλημα έχει 8 πόντους μετά από 7 αγώνες) ενώ προέρχεται από το 1-3 στην έδρα του Καμπανιακού για το Κύπελλο και το 0-0 στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Η ΑΕΚ θα πρέπει να αποφύγει λάθη που της στοίχισαν σε προηγούμενα παιχνίδια, θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη στο ανασταλτικό κομμάτι και να μην δώσει χώρους στον αντίπαλο που δεδομένα θα επιχειρήσει να χτυπήσει στην κόντρα.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θυμίζουμε, λίγο πριν τη διακοπή για τις εθνικές, επικράτησε στο εξ αναβολής παιχνίδι του Παναιτωλικού με 3-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια ενώ είχε προηγηθεί η ήττα στην Κρήτη από τον ΟΦΗ και η εντός έδρας ισοπαλία με τον Άγιαξ για το Europa League. Όλα τα παραπάνω ανήκουν στο παρελθόν πάντως για μια ΑΕΚ που πάει στην Τρίπολη έχοντας το μυαλό της αποκλειστικά στραμμένο στον Αστέρα και το πως θα πάρει το τρίποντο που θα αποτελέσει και μια ψυχολογική ώθηση εν όψει της συνέχειας αφού ακολουθεί την Πέμπτη η μάχη με την Μαρσέιγ στη Γαλλία και στα καπάκια τη Δευτέρα το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ έχει πάει στην Τρίπολη αντιμετωπίζοντας αρκετά αγωνιστικά προβλήματα με τελευταία αυτά που προέκυψαν το Σάββατο με τις ενοχλήσεις που ένιωσαν Πόνσε και Μουκουντί και έμειναν εκτός, ενώ ο Αλμέιδα δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε στους Γκατσίνοβιτς, Πισάρο και Λιβάι Γκαρσία. Αντίθετα, στα θετικά νέα, είναι η επάνοδος του Τσούμπερ που βρίσκεται πλέον στο 100%. Η ΑΕΚ σήμερα στην Τρίπολη θα έχει τη στήριξη και των οπαδών της που αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών. Τα εισιτήρια ήδη έχουν κάνει φτερά ως εκ τούτου όποιος δεν έχει εισιτήριο δεν θα πρέπει να προσεγγίσει το γήπεδο καθώς θα δημιουργήσει κίνδυνο για την ΑΕΚ. Επίσης έχει ξεκαθαριστεί πως από τη στιγμή που υπάρχει sold out, δεν θα υπάρχουν εισιτήρια ούτε στα εκδοτήρια σήμερα Κυριακή, ημέρα του αγώνα.

Από εκεί και πέρα, αναφορικά με το αγωνιστικό πλάνο του Ματίας Αλμέιδα, υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά, με δεδομένο πως θα υπάρξει σίγουρα διαχείρηση από τον προπονητή με τα τρία ματς σε εννιά ημέρες που υπάρχουν. Ο Στάνκοβιτς θεωρείται δεδομένος κάτω από τα δοκάρια, οι Βίντα-Κάλενς θα αποτελέσουν το αμυντικό δίδυμο, ενώ στα άκρα είναι όλα ανοιχτά ανάμεσα σε Ρότα-Σιντιμπέ και Χατζισαφί-Μοχαμάντι. Στον άξονα, είναι διαθέσιμος ο Πινέδα αλλά και οι Σιμάνσκι-Γιόνσον χωρίς όμως να μπορεί να αποκλειστεί και η χρησιμοποίηση ενός εκ των Γαλανοπουλου-Μάνταλου, αριστερά αναμένεται να δούμε τον Τσούμπερ, δεξιά Ελίασον και Άμραμπατ θα διεκδικήσουν τη θέση ενώ στην επίθεση η απουσία των Πόνσε και Γκαρσία, φέρνει σίγουρα τον Αραούχο στην κορυφή ενδεχομένως με τον Φαν Βέερτ ή τον Ζίνι, εκτός αν υπάρξει η επιλογή του Τσούμπερ ή ακόμα του Πινέδα ή του Μάνταλου.