CHAMPIONS LEAGUE, ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φαν Μπόμελ:«Η ΑΕΚ είναι επίπεδο ομάδας Τσάμπιονς Λιγκ».

Μετά την πρόκριση στο Champions League, ο προπονητής της Άντβερμπ μίλησε για τον αγώνα αλλά και για τα συναισθήματα του μετά την νίκη.

Ο τεχνικός της Άντβερμπ αναφέρθηκε στην δυσκολία να αντιμετωπίσει μια ομάδα σαν την ΑΕΚ, αλλά και το πόσο χαρούμενος νιώθει που μέσα σε έναν χρόνο στην ομάδα του Βελγίου κατάφερε τόσα επιτεύγματα ως προπονητής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Πού οφείλεται η πρόκριση;

«Πρώτα απ’ όλα η ομάδα μου είναι δυνατή και δεν επηρεάζεται από τις καταστάσεις. παίζουμε το παιχνίδι μας σταθερά. Η ΑΕΚ είναι επίπεδο ομάδας Τσάμπιονς Λιγκ. Οι φίλαθλοί τους ήταν ο… 12οςπαίκτης τους. Οι παίκτες μου άντεξαν στην κόλαση που υπήρχε εδώ πέρα και αυτό με ευχαριστεί. Απέκτησαν μεγάλη εμπειρία για τις επόμενες δύσκολες έδρες που θα κληθούν να αγωνιστούν στην πορεία».

Είστε ένα χρόνο προπονητής στην ομάδα και έχετε πάρει νταμπλ στο Βέλγιο και να μπείτε Τσάμπιονς Λιγκ. Πως το καταφέρατε;

«Εχω μία νέα ομάδα. η ομάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο. Κάναμε μία καλή αρχή, μετά τη μέση πέσαμε. Κάναμε ήττες. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο επιστρέψαμε. Οι παίκτες μου ωριμάσαν πολύ γρήγορα και αντιμετωπίζουν τους δύσκολους αγώνες».

Αν φοβήθηκε το ματς μετά τον τραυματισμό του Αλντερβάιρελντ;

«Η αλήθεια είναι πως ο Αλντερβάιρελντ είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Ηταν μεγάλο πλήγμα για εμάς ο τραυματισμός του. Έβαλα έναν 19χρονο στη θέση του. Τον Ντε Μπος. Αντεπεξήλθε πολύ καλά. Ελπίζω ο «Αλντε» να μην έχει κάτι σοβαρό και να επιστρέψει γρήγορα γιατί είναι πολύτιμος για εμάς».

Για το πώς εμπνέει τους παίκτες του;

«Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να τους στήσω στο γήπεδο. Το τακτικό κομμάτι. Στο κομμάτι της ψυχολογίας προσπαθώ να τους περάσω πράγματα με την εμπειρία μου. Στο πρώτο μου ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ είχα κουραστεί. Είναι φυσικό και γι’ αυτούς. Εχουν καταλάβει οι παίκτες μου ότι έχω βρεθεί στη θέση τους. Το άγχος που έχουν αυτοί τώρα, το είχα κι εγώ ως παίκτες. Είναι φυσικό».

Αν έχει κάποια προτίμηση για τους αντιπάλους στον όμιλο κι αν νοσταλγεί ομάδες που είχε παίξει ως παίκτης;

«Θα ηθελα Μπαρτσελόνα, Μίλαν και Μπάγερν! Αλλα δεν με νοιάζει… Θα ήθελα να έχουμε έναν όμιλο που να εχουμε κάποιες ελπίδες. Παίζει ρόλο και η κατάσταση των ομάδων που θα αντιμετωπίσουμε».