CHAMPIONS LEAGUE, ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αντβέρπ-ΑΕΚ: Το ταξίδι προς τα αστέρια

Με το υψηλότερο δυνατό ηθικό φτάνει η ΑΕΚ στην Αμβέρσα, μετά την εμφατική ανατροπή κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για να αντιμετωπίσει τους Βέλγους πρωταθλητές.

Το μομέντουμ είναι σίγουρα με το μέρος της Ένωσης μετά από το ματς του Σαββάτου, αλλά μόνο τρεις μέρες μεσολάβησαν ανάμεσα στα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια, γεγονός που μπορεί εν τέλει να αποβεί μοιραίο. Είναι σχεδόν αδύνατο να παίζεις με όλη σου την ψυχή για 90+10 λεπτά και μετά να παρουσιάζεσαι λίγα 24ωρα μετά στο Βέλγιο με μια εικόνα αντάξια τον δυνατοτήτων σου, κόντρα σε μια ακόμα πιο ισχυρή ομάδα. Αλλά προφανώς την UEFA δεν την ενδιαφέρει καμία δολοφονία, γιατί το “πρόγραμμα” ( και προφανώς τα λεφτά) πάνω απ΄ όλα.

Παίκτες οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν πολύ στο ματς με τους Κροάτες αναμένεται να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες σήμερα το βράδυ. Παίκτες όπως ο Μάνταλος, ο Ελίασον, ο Μοχαμαντί, ο Σιντιμπέ και ο Πισάρο, οι οποίοι αγωνίστηκαν λίγο έως καθόλου. Στην διάθεση του Αλμέιδα βρίσκεται επιτέλους και ο Εζεκιέλ Πόνσε, ενώ σίγουρα περισσότερο χρόνο συμμετοχής θα πάρουν οι Αραούχο και Γκατσίνοβιτς που ,αν και έπαιξαν λίγα λεπτά στην Νέα Φιλαδέλφεια, ήταν καταλυτικοί.

Μπορεί η ΑΕΚ να συνέτριψε την Αντβέρπ στο πρόσφατο σχετικά φιλικό τους, αλλά τα πράγματα τώρα δεν θα είναι τόσο απλά. Πρόκειται για μια ομάδα που απέδειξε το βάρος της φανέλας της πέρσι, στο φινάλε του Βελγικού πρωταθλήματος, και ότι η εμπειρία εξακολουθεί να παίζει σημαντικότατο ρόλο.