EUROPA CONFERENCE LEAGUE, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντιναμό Κιέβου-Άρης: Το όνομα μετράει

Ο Άρης δεν κατάφερε να σπάσει το μέταλλο της φανέλας της Ντιναμό Κιέβου και λύγησε ο ίδιος στην άσπρη βούλα λίγο πριν το φινάλε.

Τρεις ελληνικές ομάδες είχαν προβάδισμα 1-0 και οι τρεις όμως μετέτρεψαν την ρεβάνς σε θρίλερ ακατάλληλο για καρδιακούς. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μετά βίας βγήκαν αλώβητοι από τα στραβοπατήματά τους, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον Άρη.

Όπως και στο Κλεάνθης, η “κιτρινόμαυρη” ομάδα του βορρά προηγήθηκε στο σκορ με 0-1. Μία σέντρα του Κάρλσον στο δεύτερο δοκάρι είχε ως αποδέκτη τον Πάλμα, ο οποίος έσπασε την μπάλα μέσα στην μικρή περιοχή, κάνοντας το έργο του Τζούρασεκ ευκολότερο από ποτέ.

Μπορεί το κοινό των τυπικά γηπεδούχων να πάγωσε και να θεώρησε αδύνατη την πρόκριση της Ουκρανικής ομάδας, αλλά ο Βολοσίν είχε άλλα σχέδια. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου μια αξιοθαύμαστη ψηλή μπαλιά του Σιντορτσούκ λίγο μπροστά από το κέντρο, βρίσκει στην πλάτη την άμυνας του Άρη τον 20χρονο Ουκρανό και ο ίδιος με κεφαλιά “ψαράκι” κρεμάει τον ανυποψίαστο Χουτεσιώτη και με αυτό το εκπληκτικό γκολ η Ντιναμό μπήκε ξανά στο παιχνίδι.

Και οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους για γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, με την πιο σημαντική να ανήκει στον Άρη και συγκεκριμένα στον Κάρλσον, ο οποίος έχασε εξ επαφής γκολ με άδειο τέρμα μετά από μια φοβερή ενέργεια του Φερράρι στο 55′. Η Ντιναμό Κιέβου εκμεταλλεύτηκε για άλλη μια φορά της αδράνεια στην άμυνα του Άρη και ο Αντριέφσκι, που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς, με μια μια πενηντάρα μπαλιά βγάζει μόνο του τον Καραβάγιεφ, ο οποίος έκανε το 2-1 στο 85′.

Τα δύο ενενηντάλεπτα δεν ήταν αρκετά για τις δύο ομάδες να λύσουν τις διαφορές τους. Το μισάωρο της παράτασης ήταν γεμάτο με φάσεις και από τις δύο πλευρές και παρόλο που ο Άρης έμεινε με 10 στο 106′, λόγω της δεύτερης κίτρινης στον Πάβιτσιτς μετά από ένα άσχημο τάκλιν, εκείνος είχε τις πιο σημαντικές.

Όλα αυτά όμως είναι περιττά με τις δύο ομάδες να φτάνουν στα πέναλτι. Στην πρώτη πεντάδα Ντιναμό και Άρης μετρούν από ένα χαμένο πέναλτι έκαστος, αλλά στον “ξαφνικό θάνατο” ο Οντουμπάτζο στέλνει την μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια και έτσι το όνειρο του Άρη τελειώνει.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι έφταιγε ο Χουτεσιώτης για την ήττα αυτή, αλλά σίγουρα θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν ο Άρης είχε διαθέσιμο τον βασικό του τερματοφύλακα και παράλληλα αρχηγό του, Χουλιάν Κουέστα. Το διάστρεμμα όμως που υπέστη τον καθήλωσε στον πάγκο. Η Ντιναμό θα αγωνιστεί στα playoff με μια εξίσου καλή ομάδα, την Μπεσίχτας.