ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απίστευτο και όμως αληθινό… Ο Χάρι Κέιν “μετακομίζει”

Έναν χρόνο πριν κλείσει την εικοσαετία στην Τότεναμ, ο καλύτερος εν ενεργεία σέντερ φορ όλου του κόσμου αποφασίζει να “μετακομίσει” στο Μόναχο. 

Μετά από ακόμα μια φανταστική σεζόν στη Τότεναμ, σκοράροντας 30 γκολ σε 38 αγώνες, με την βοήθεια μιας όχι και τόσο πειστικής εντεκάδας, ο Κέιν αποφάσισε να φύγει από το Λονδίνο και να αγωνιστεί για λογαριασμό της Μπάγερν για την σεζόν 2023/24. H “Σπερς”, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Χάρι, τερμάτισαν 8οι, χάνοντας ένα εισιτήριο για τους ομίλους κάποιας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Έτσι, ο Άγγλος, με το συμβόλαιό του να έληγε σε έναν χρόνο, ζήτησε την αποχώρηση του από την ομάδα, θέλοντας και αυτός να κατακτήσει το πρώτο του τρόπαιο σε ηλικία 30 ετών.

Η μεταγραφή αυτή έκανε τους Λονδρέζους πλουσιότερους κατά 120 εκατομμύρια, δίνοντας στην ευκαιρία στον καινούργιο Ελληνοαυσταρλό προπονητή τους , Άγγελο Ποστέκογλου, να δείξει τι μπορεί να κάνει με ένα τόσο μεγάλο μπάτζετ και αν μπορεί να βρει άμεσα αντικαταστάτη για το τεράστιο κενό που άφησε ο Άγγλος σκόρερ. Συνολικά, ο Κέιν έχει πετύχει 280 τέρματα και 64 ασσίστ για λογαριασμό της Τότεναμ σε 435 εμφανίσεις. Ένας θρύλος της Τότεναμ, που έφτασε πολλές φορές κοντά στην κατάκτηση ενός σημαντικού τροπαίου, αλλά ποτέ δεν τα κατάφερε.

Από την μεριά της Μπάγερν, παρόλο που έδωσαν ένα πολύ σημαντικό ποσό για έναν 30χρονο, θεωρώ πως είναι σωστή η απόφασή τους. Τόσο καιρό αναζητούσαν έναν παίκτη να μπει στα παπούτσια του Λεβαντόφσκι, γεγονός που απέτυχαν οι Σαντιό Μανέ και Τσούπο Μοτίνγκ. Η ηλικία του Κέιν δεν αποτελεί σίγουρα απαγορευτικό παράγοντα για τον Άγγλο να παραμείνει καταλυτκός για πολλά χρόνια ακόμα, μιας και ο τρόπος παιχνιδιού του βασίζεται περισσότερο στην δύναμη και την τεχνική, παρά στην ταχύτητα και τις αντοχές.