CHAMPIONS LEAGUE, EUROPA CONFERENCE LEAGUE, EUROPA LEAGUE, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΣΜΟΣ

Η Ελλάδα ξανά στον ποδοσφαιρικό χάρτη

Και οι 5 ομάδες που αγωνίζονται για μια θέση στην Ευρώπη έχουν διαγράψει αξιόλογες πορείες, κάνοντας την Ελλάδα υπολογίσιμη δύναμη μετά από χρόνια. 

Με την ΑΕΚ να έχει εξαρχής εξασφαλισμένη την παρουσία της στο Conference League και να παλεύει για μια θέση στο Champions League, τον Παναθηναϊκό να νικάει την Ντνίπρο και να βρίσκεται σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από περίπου 7 χρόνια, τον Άρη και τον ΠΑΟΚ να φέρνουν συνεχώς ελπιδοφόρα αποτελέσματα στον δρόμο τους προς την Ευρώπη και τον Ολυμπιακό με την σειρά του να επιδιώκει την υπέρβαση κόντρα στην Γκένγκ ψάχνοντας μια θέση στο Europa League, είναι πλέον πεντακάθαρο πως οι ελληνικές ομάδες έχουν αρχίσει να σπέρνουν τον τρόμο και τον φόβο.

Επιτέλους η Ελλάδα θα ξεκολλήσει από τον πάτο της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ, αφού είναι σίγουρο πως το λιγότερο 3 ομάδες θα βρεθούν σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Έτσι, όλο και λιγότεροι προκριματικοί αγώνες θα χρειάζονται, οι οποίοι εκτός από ψυχοφθόροι για παίκτες και θεατές, είναι και κουραστικοί αφού ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ τους είναι συνήθως μερικές μέρες. Και ποιος ξέρει, αν εν τέλει γίνουν αξιόλογες πορείες από τις ομάδες η Ελλάδα μπορεί να απολαμβάνει τις ανέσεις που είχε πριν 20 χρόνια, όντας το 6ο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.