ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άντβερπ: Μια πρωταθλήτρια με buzzer-beater στον δρόμο της ΑΕΚ!

Η κληρωτίδα του Champions League έφερε την ΑΕΚ απέναντι στην Άντβερπ, εφόσον βέβαια πρώτα προκριθεί επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Στο Βέλγιο θα ταξιδέψει η ΑΕΚ, εφόσον περάσει την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, αφού η κλήρωση για τα play-off του Champions League την έφερε απέναντι στην πρωταθλήτρια Άντβερπ.

Η Άντβερπ που ιδρύθηκε το 1880 στην ομώνυμη πόλη και την περασμένη σεζόν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια με buzzer-beater στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Γκενκ. Χρώματα της το ερυθρόλευκο και έδρα της τη Μπόσουιλσταντιον, χωρητικότητας 16,144 οπαδών.

Προπονητής της ο σπουδαίος Μαρκ Φαν Μπόμελ και αστέρι της ομάδας ο 18χρονος μέσος Βερμεέρεν, ενώ έχει συμπαραστάτες τους Γιάνσεν, Μπούτεζ και Μπαλικσίβα.

Φέτος αγόρασε έναντι 6 εκατομμυρίων τον Ιλενικένα από την Αμιάν και τον Οντρέικα από την Έλφσμποργκ. Στην αντίπερα όχθη, πούλησε τον βασικό της κεντρικό αμυντικό Πάτσο, στην Άιντραχτ έναντι 9 εκατομμυρίων.

Πρόκειται για μια πολύ επιθετική ομάδα και με καλή αμυντική λειτουργία. Την προηγούμενη σεζόν τερμάτισε με τέρματα 69-34 σε ένα πρωτάθλημα 40 αγώνων! Την φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί ήδη σε δύο αγώνες πρωταθλήματος και μετράει μια νίκη εντός έδρας με 1-0 απέναντι στην Σερκλ Μπριζ, ενώ μόλις εχθές ηττήθηκε εκτός έδρας από την Άντερλεχτ με το ίδιο σκορ.

Προ μηνός η Ένωση την αντιμετώπισε σε φιλικό προετοιμασίας στην Ολλανδία και τη νίκησε με 3-0, αλλά σαφώς ένα φιλικό δεν μπορεί να είναι καθρέπτης ενός αγώνα, πόσο μάλλον όταν αυτός ο αγώνας είναι για τα play-off του Champions League.

Τα highlights από το φιλικό της Ένωσης με την Άντβερπ: