ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Σκόρπισε” με τεσσάρα τον ΠΑΟΚ η ΑΕΚάρα και τώρα… Λεωφόρος!

Τη νίκη με 4-0 πανηγύρισε η ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στην «Αγιά Σοφιά – Opap Arena» για την 6η αγωνιστική των play-off της Super League 1 και τώρα έχει μπροστά της τον «τελικό» στη Λεωφόφο με τον Παναθηναϊκό.

Τη ξέφρενη πορεία της στα play-off της Super League 1 συνέχισε η ΑΕΚΑΡΑ, αυτή τη φορά διαλύοντας με 4-0 τον ΠΑΟΚ στην «Αγιά Σοφιά – Opap Arena» και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, ισόβαθμη με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο και θα αντιμετωπίζει την Κυριακή.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 10′ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, όταν ο Κάργας με “δολοφονικό” τάκλιν βρήκε στον αστράγαλο τον Γιόνσον και δέχθηκε την απευθείας κόκκινη του Στίλερ. Η Ένωση από εκεί και πέρα ήταν καταιγιστική και προηγήθηκε στο 21′ με γκολ του Τσούμπερ. Μετά από πίεση της ομάδας, ο Γιόνσον έκλεψε τη μπάλα, πάσαρε στον Ελβετό, ο οποίος βρέθηκε μόνος του με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και έβαλε μπροστά στο σκορ τους κιτρινόμαυρους. Πριν προλάβει καλά καλά να χαρεί το 1-0, η ΑΕΚ βρήκε και δεύτερο γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Γιόνσον πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έδωσε την ασίστ στον Μουκουντί, ο οποίος από το δεύτερο δοκάρι πλάσαρε τον Κοτάρσκι και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ΑΕΚ. Το 2-0 ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ανέβει στο γήπεδο και να φανεί απειλητικός, ωστόσο το αριθμητικό του μειονέκτημα δεν του επέτρεπε να δημιουργήσει φάσεις. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα έριξαν και τον ρυθμό τους με βάσει το σκορ και μέχρι το 70′ έγιναν οι πρώτες αλλαγές. Στο παιχνίδι πέρασαν οι Μάνταλος, Φερνάντες και Ελίασον στη θέση των Πινέδα, Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ, σε μία κίνηση του Αργεντίνου τεχνικού να δώσει ανάσες στους ποδοσφαιριστές του. Κάπου εκεί η Ένωση ανέβασε και πάλι ρυθμό και στο 77′ πέτυχε το τρίτο γκολ. Η μπάλα βρέθηκε εκτός περιοχής, με τον Γκαρσία να εξαπολύει ένα σουτ και να πετυχαίνει το τρίτο γκολ της ΑΕΚ, με τον Κοτάρσκι να είναι ανύμπορος να αντιδράσει. Δέκα λεπτά περίπου μετά μπήκε στον πίνακα των σκόρερς και ο Φερνάντες. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Ισπανός βρέθηκε κοντά στο ημικύκλιο της περιοχής του ΠΑΟΚ, σούταρε και πέτυχε το 4-0 για την Ένωση, ενώ η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία. Το 4-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, σε μία αναμέτρηση που οι κιτρινόμαυροι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι.