Uncategorized

Ανοίγει ο δρόμος για να μπουν χρήματα της ΠΑΕ ΑΕΚ στην Αγιά Σοφιά με το νέο αθλητικό νόμο του Βασιλειάδη!

Επιτέλους πάει για κατάργηση μια διάταξη που δεν υφίσταται πουθενά στην Ευρώπη και απαγορεύει σε ΠΑΕ ή ΚΑΕ να χρηματοδοτεί την κατασκευή του γηπέδου ή του προπονητηρίου της. Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε προς διαβούλευση αλλάζει την διάταξη κι έτσι ξεπερνιέται ένα εμπόδιο για να επενδύσει στην Αγιά Σοφιά η ΠΑΕ ΑΕΚ τα χρήματα που εισέπραξε από το Τσάμπιονς Λιγκ και άλλα μελλοντικά έσοδα της ομάδας. Αν πάνε όλα κατ ευχήν και ψηφιστεί ο νόμος τότε η ΑΕΚ είναι σίγουρο ότι δεν θα χρωστάει σε κανέναν και σε τίποτα για την κατασκευή του σπιτιού της και θα γίνει η πρώτη ομάδα που θα έχει χρηματοδοτήσει ένα πολύ μεγάλο μέρος του νέου γηπέδου της. Αναλυτικά η διάταξη που ανοίγει τον δρόμο για την ΑΕΚ :


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

«1. Αθλητικές ανώνυμες εταιρείες (Α.Α.Ε) μπορούν, ύστερα από άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, να αναθέτουν, με δική τους δαπάνη, σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα της επιλογής τους, την ανέγερση, ανακατασκευή, επισκευή ή και συντήρηση (α) των αθλητικών εγκαταστάσεων του ιδρυτικού τους αθλητικού σωματείου ή και (β) αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν σε τρίτα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου, ή στο Ελληνικό Δημόσιο και τις οποίες έχουν δικαίωμα, βάσει νόμου ή σύμβασης, να τις χρησιμοποιούν για τις προπονητικές ή και αγωνιστικές τους υποχρεώσεις».

Όπως αναφέρει η παράγραφος 2, αρκεί να μην θίγεται η οικονομική βιωσιμότητα της Α.Α.Ε και διαπιστώνεται η νομιμότητα της προέλευσης των κεφαλαίων με τα οποία πρόκειται να καλυφθεί η δαπάνη για την ανέγερση, ανακατασκευή, επισκευή ή και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων της παρ. 1»

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});