ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εάν η ΑΕΚ είναι αυτή που πρέπει, βράδυ Κυριακής θα είναι μόνη στην κορυφή

Μετά τη νίκη στο Ηράκλειο και με δύο υψίστης σημασίας ματς να ακολουθούν, είναι ευχή όλων το βράδυ της Κυριακής η ΑΕΚ να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μετά το μεγάλο διπλό στο Θ. Βαρδινογιάννης, η ΑΕΚ πάει στο Περιστέρι για το εξ αναβολής ματς με τον Ατρόμητο. Οι κιτρινόμαυροι με τη ψυχολογία στα ύψη βλέπουν παίχτες σημαντικούς, τόσο για το βασικό σχήμα όσο και για το ροτέισον, να επιστρέφουν. Στην Κρήτη έκανε την επιστροφή του ο Τομ Φαν Βεερτ και στην αποστολή για το αυριανό παιχνίδι βρίσκονται οι Φερνάντεζ και Μοχαμαντί. Σιγά σιγά το παζλ συμπληρώνεται και με τον Λιβάι Γκαρσία να αναμένεται να επιστρέψει μέχρι την αρχή των πλέι οφ, η Ένωση πατάει δυνατά το γκάζι στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν.

Ωστόσο αυτό που προέχει είναι να πάρει άλλο ένα σημαντικό διπλό κόντρα στον Ατρόμητο. Πρόκειται για το εξ αναβολής παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής, το οποίο αναβλήθηκε αφού τα δοκάρια στο γήπεδο ήταν κοντύτερα από το κανονικό. Η ΑΕΚ οφείλει να είναι κυνική και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της. Απ’ ότι φαίνεται θα παραταχθεί χωρίς καθαρό σέντερ φορ στο αρχικό της σχήμα. Επομένως καταλαβαίνουμε πως το παιχνίδι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο και οι ευκαιρίες της Ένωσης δεν θα είναι πολλές. Ωστόσο η εικόνα της στην Κρήτη εμπνέει εμπιστοσύνη για τις δυνατότητες της ομάδας.

Οι τελικές της ΑΕΚ στο ματς με τον ΟΦΗ ήταν και πάλι πολλές (17, 5 στο στόχο). Ωστόσο κατάφερε με λίγες κλασικές ευκαιρίες και χωρίς να πιάσει ιδιαίτερα υψηλή απόδοση, να περάσει με το ευρύ 0-3. Την ίδια εικόνα πρέπει να έχει και στο Περιστέρι. Οι γηπεδούχοι δεδομένα θα πάνε το παιχνίδι στη δύναμη και στο σκληρό παιχνίδι. Ο Ματίας Αλμέιδα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στη διαχείριση του παιχνιδιού και των παιχτών του. Πρέπει να προστατέψει τους ποδοσφαιριστές που είναι στο όριο των καρτών. Ωστόσο το πιο σημαντικό είναι να τους προστατέψει από πιθανούς τραυματισμούς.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι αντίπαλοι της ΑΕΚ κατεβαίνουν στο γήπεδο με συγκεκριμένη αποστολή και τα παραδείγματα τραυματιών είναι αρκετά με πιο χαρακτηριστικό αυτό του Ελίασον στην Τρίπολη. Επομένως το ματς της Τετάρτης 8/3 είναι αυτό που λέμε «ειδικών συνθηκών» και αν το πάρει η ΑΕΚ θα ανεβάσει τους δείκτες ψυχολογίας της στα ύψη. Εκτός των άλλων θα βρεθεί και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας σε ίσα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Θυμίζουμε πως αυτή τη στιγμή η Ένωση είναι 2η και στο -2 από τον Παναθηναϊκό με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Από εκεί και πέρα ακολουθεί φυσικά το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ θέλει να πάρει άλλο ένα ντέρμπι στο σπίτι της και πόσο μάλλον αυτό, κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Το κέρδος δεν θα είναι μόνο βαθμολογικό, αλλά και ψυχολογικό. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα μπει στα πλέι οφ έχοντας νικήσει δύο φορές τον Ολυμπιακό, δύο τον Άρη και από μια τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, και συνολικά γκολ 12-4. Το γεγονός αυτό εκπέμπει ασφάλεια τόσο στην ομάδα όσο και στους κύκλους των οπαδών και των media.

Επομένως καταλήγουμε στο ότι είναι δύο ματς τεράστιας σημασίας για την ΑΕΚ, όχι τόσο για το παρόν, όσο για το άμεσο μέλλον. Ένα 2/2, εκτός από την κορυφή, θα εξασφαλίσει στην ΑΕΚ ηρεμία και θα της δώσει το δικαίωμα να θεωρείται φαβορί για τον τίτλο.