ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κοινοί παίκτες και προπονητές σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟ)

Πολλοί παίκτες, Έλληνες και ξένοι, έχουν αγωνισθεί με τις εμφανίσεις και των δύο ομάδων. Από τα παλιά χρόνια μέχρι και…αρκετά πρόσφατα. Δύο προπονητές επίσης ξεχωρίζουν καθώς έχουν καθίσει και στους δύο πάγκους. Το Kitenimerosi σας θυμίζει τους κοινούς αθλητές των δύο Δικεφάλων!

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διασταυρώνουν απόψε τα ξίφη τους στην Τούμπα. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν παίκτες που έχουν φορέσει τις φανέλες και των δύο συλλόγων. Έξτρα…μπόνους δύο προπονητές-ογκόλιθοι για τη χώρα μας.

Σαφώς θα λείπουν κάποιοι αθλητές οπότε μπορείτε να συμπληρώσετε στα σχόλια εσείς!

Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που βρίσκεται σε αυτή τη λίστα είναι ο Γουίλιαμ Αρβανίτης. Για τον ίδιο πρέπει να ταξιδέψουμε στο μακρινό 1938-46 όπου και ήταν παίκτης του ΠΑΟΚ. Στην Ένωση μετακόμισε το 1946 και έκατσε έως το 1954. Εξίσου «πρωτεργάτης» ήταν και ο Γιώργος Μουρατίδης που τις δεκαετίες του ’40 και του ΄50 αγωνίσθηκε στους δύο Δικέφαλους. Ακόμη ένας αθλητής εκείνης της εποχής ήταν ο Αιμίλιος Θεοφανίδης.

Μετέπειτα ο επόμενος που βρίσκεται στη λίστα ήταν τη δεκαετία του 80 είναι ο Λάκης Στεργιούδας. Στην ίδια δεκαετία αγωνίσθηκε και στις δύο ομάδες ο Δημήτρης Πίττας, ο Βασίλης Βασιλάκος και ο Βασίλης Γεωργόπουλος.

Στην επόμενη δεκαετία βρίσκονται τα ονόματα των Παντελή Κωσταντινίδη, Πάρη Ζουμπούλη αλλά και Τριαντάφυλλου Μαχαιρίδη. Επίσης δεσπόζουν τα ονόματα: Ηλίας Αναστασάκος, Δημήτρης Μάρκος, Δημήτρης Ναλιτζής, Χρήστος Μαλαδένης και Βασίλης Μπορμπόκης.

Το «φαινόμενο» αυτό αυξήθηκε από τη νέα χιλιετία και μετά.

Ξεχωρίζει το όνομα του Ηλία Ατματσίδη!

 

Ο ίδιος από το 1992 έως το 2002 ήταν πιστός στρατιώτης της ΑΕΚ αλλά μετέπειτα πέρασε μια τριετία στον ΠΑΟΚ.

Ακόμη ένας παίκτης που ήταν σημαία της ΑΕΚ και τον είδαμε με τα ασπρόμαυρα είναι ο Κώστας Κατσουράνης!

Ο Έλληνας χαφ και πρώην αρχηγός της Ένωσης αγωνίσθηκε με τα Κιτρινόμαυρα από το 2002 έως το 2006. Μετά το πέρασμά του από το εξωτερικό έγινε κάτοικος Θεσσαλονίκης για δύο χρόνια.

Δύο παίκτες από την Αφρική που βρίσκονται σε αυτή τη λίστα είναι οι : Κόφι Αμπονσά και ο Ιφεάνι Ουντέζε.

Άλλος ένας παίκτης ορόσημο για τις δύο ομάδες είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης!

 

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδος πέρασε από την ΑΕΚ για τέσσερα συναπτά έτη (2000-2004) αφού πρώτα προηγήθηκε ένα πέρασμα από τον ΠΑΟΚ (2000-2004). Εν τέλει το 2005 επέστρεψε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και έκλεισε εκεί την καριέρα του.

Ένα πιο πρόσφατο όνομα είναι αυτό του Εντίνιο!

Ο Πορτογάλος επιθετικός έπαιξε πρώτα στην Ένωση (2008-2009) πριν μετακομίσει στον ΠΑΟΚ για τη χρονιά 2010.

Στην ίδια λίστα ξεχωρίζει και το όνομα του Μπρόυνο Τσιρίλο!

Ο Ιταλός σέντερ μπακ αγωνίσθηκε στην ΑΕΚ από το 2005 έως το 2007 ενώ τον είδαμε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 2009 έως το 2012. Η επιστροφή του στην Ένωση ήταν σημαντική καθώς επέστρεψε όταν η ομάδα βρέθηκε στη Γ΄Εθνική και τη βοήθησε να ανέβει ξανά (2013-2014).

Ακόμη δύο σημαντικές προσωπικότητες ήταν αυτές των Βλάνταν Ίβιτς και Βασίλη Λάκη!

Ο Σέρβος αδερφός του νυν Τεχνικού Διευθυντή της ΑΕΚ, διατέλεσε παίκτης της Ένωσης από το 2004 έως το 2007 και μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη από το 2008 έως το 2012. Μετέπειτα βρέθηκε και ως προπονητής στον ΠΑΟΚ.

Από την άλλη ο Έλληνας παίκτης από το 1998 έως το 2004 και από το 2005 έως το 2007 αγωνίσθηκε με τα Κιτρινόμαυρα. Στην Τούμπα αγωνίσθηκε από το 2007 έως το 2009.

Ο προτελευταίος στη λίστα είναι ο Παντελής Καφές!

Ο ¨Ελληνας χαφ πήρε την πρώτη του μεταγραφή στην πρώτη κατηγορία στον ΠΑΟΚ. Εκεί έμεινε από το 1997 έως το 2003. Μετά από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, ο ίδιος μετακόμισε στην ΑΕΚ όπου έκατσε από το 2007 έως το 2012.

ο μεγάλος Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που πρόσφατα υπέγραψε στον Άρη και γίνεται ο πρώτος παίκτης που αγωνίζεται και στους «5» μεγάλους της Ελλάδος!

 

Ο Έλληνας εξτρεμ αγωνίσθηκε στην ΑΕΚ από το 2016 έως το 2018 ενώ είχε ξεκινήσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ όπου είχε αγωνισθεί από το 2004 έως το 2008.

Προφανώς υπάρχει κι ο Νέλσον Ολιβέιρα που μετά από μια διετία στην ΑΕΚ μετακόμισε στην Τούμπα και φαίνεται πως έχει βρει το…λιμάνι του

Ολιβέιρα: «Η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη απόφαση»

 

Οι προπονητές που ξεχωρίζουν στη λίστα αυτή είναι δύο από τους καλύτερους προπονητές που έχουν περάσει από το Ελληνικό πρωτάθλημα. Μιλάμε προφανώς για τους Ντούσαν Μπάγεβιτς και Φερνάντο Σάντος!

πηγή πληροφοριών: eleftherostypos.gr