ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρίζου: «Δεν υπήρχαν εφεδρικά δοκάρια – Αν υπήρχε καθίζηση θα είχαν πέσει πολυκατοικίες στο Περιστέρι»

Θέση για τα όσα συνέβησαν την Κυριακή στο Περιστέρι πήρε η Ελευθερία Ρίζου, δικηγόρος της ΑΕΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Το άρθρο 9 αναφέρει ότι ο αγωνιστικός χώρος που δεν πληροί τις προϋποθέσεις είναι αντικανονικός. Ο μοναδικός που πρέπει να κρίνει τον αγωνιστικό χώρο σύμφωνα με τον ΚΑΠ, είναι ο διαιτητής. Ο διαιτητής το αποφάσισε και το καταχώρησε στο φύλλο αγώνα. Η ΠΑΕ Ατρόμητος δεν εγκαλεί τον εαυτό της αλλά τον διαιτητή και τολμά να του καταλογίσει και δόλο.

Οι αποκλίσεις που βρήκε ο διαιτητής ήταν στο ύψος των τερμάτων. Βρήκε πως το ένα είναι κατά πέντε και τρία εκατοστά και το άλλο κατά δύο. Έχει γίνει λόγος για τον τρόπο μέτρησης των τερμάτων. Σας προσκομίζουμε το άρθρο 4.2 από το οποίο προκύπτει πως ο έλεγχος είναι όταν αυτά τοποθετούνται στο γήπεδο (ο κατασκευαστικός). Ένα εγχειρίδιο για αυτούς που πρέπει να πιστοποιούν πως τα τέρματα είναι σύμφωνα με όσα ορίζει η FIFA.

Σας προσκομίζουμε το άρθρο 4.2 της FIFA από το οποίο προκύπτει ότι ο έλεγχος των τερμάτων είναι ο έλεγχος όταν αυτά τοποθετούνται στο γήπεδο. Λέει ότι τα τέρματα δύναται να δοκιμαστούν σε εργαστηριακό περιβάλλον. Αυτό το εγχειρίδιο δεν αποτελεί κανονισμό. Είναι μια οδηγία, μία ευχή της ΦΙΦΑ ότι οι πιστοποιημένοι κατασκευαστές θα πρέπει να ακολουθούν τις συγκεκριμένες μεθόδους. Στο αγγλικό κείμενο λέει για ράβδο ικανή να μετρήσει, δεν λέει πουθενά για άκαμπτη ράβδο, θα έχει ο διαιτητής ή η ΠΑΕ μια άκαμπτη ράβδο 8 μέτρα; Δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη άκαμπτη, αυτό είναι εφεύρεση. Αφού έγινε η μέτρηση δόθηκε ο απαιτούμενος χρόνος. Εδώ δεν υπήρχαν εφεδρικά δοκάρια που επίσης λέει ο κανονισμός. Τι είχαν κάνει, τα είχαν τσιμεντώσει τα δοκάρια, αυτό είναι εγκληματικό. Το δοκάρι πρέπει στη βάση του να έχει κάποιο κενό ώστε αν χτυπήσει ο τερματοφύλακας να απορροφηθεί ο κραδασμός. Δόθηκαν 75 λεπτά για να αντικατασταθούν τα δοκάρια. Τι καιρικές συνθήκες και καθίζηση; Αν υπήρχε καθίζηση πέντε εκατοστών στο Περιστέρι θα είχαν πέσει πολυκατοικίες. Τελευταίος αγώνας της Εθνικής στο γήπεδο έγινε το 2018. Αντί να πουν να ξαναγίνουν οι μετρήσεις, τι έκαναν, πήραν τις τσάπες και έσκαψαν το γήπεδο. Άρπαξαν τις τσάπες σαν έτοιμοι από καιρό που λέει ο ποιητής. Σαν να ήταν έτοιμοι. Έσκαψαν τις γραμμές και είπαν στον διαιτητή να μετρήσει ξανά.»