ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ: Η μεγάλη ανατροπή με «buzzer beater» Σιμόες (ΒΙΝΤΕΟ)

Η «Ένωση» αντιμετωπίζει απόψε την ομάδα της Αρκαδίας και το Kitenimerosi.gr σας θυμίζει μια μεγάλη ανατροπή σε ένα ματς-θρίλερ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο!

Το ημερολόγιο έδειχνε 1/9/2019. Η ΑΕΚ είχε προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή πολύ νωρίς αφού απομάκρυνε την…εφεύρεση του Μιγκέλ Καρντόσο και είχε αναβαθμιστεί ο Νίκος Κωστένογλου, ο οποίος βρισκόταν στις ακαδημίες της ομάδας.

Ο «Δικέφαλος» είχε μια ήττα στην πρεμιέρα από την Ξάνθη στο Ολυμπιακό Στάδιο ενώ με τον Έλληνα τεχνικό προσπάθησε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ κόντρα στην Τράμπζονσπορ στην Τουρκία. Δεν τα κατάφερε αλλά έπεισε αρκετούς με την εμφάνισή της.

Για τη δεύτερη αγωνιστική λοιπόν η ΑΕΚ φιλοξενούταν στην Τρίπολη ψάχνοντας την πρώτη της νίκη. . Οι “κιτρινόμαυροι” μόλις στο 3′ είδαν την τριάδα της άμυνας και κυρίως τον Μπακάκη να μην αντιδρά σωστά, γεγονός που επέτρεψε στον Λουίς Φερνάντεθ να μπει στην περιοχή και να σκοράρει για το 1-0. Εκεί, πάντως, η Ένωση δεν παραδόθηκε ούτε έχασε την ψυχραιμία της.

Αργότερα στο πρώτο ημίχρονο, ο Βέρντε εκτέλεσε ένα φάουλ, βρήκε τον Ολιβέιρα ο οποίος ισοφάρισε για τους φιλοξενουμένους. Στο 68΄ ο Μάρκο Λιβάγια έβαλε φωτιά στην κερκίδα των «Κιτρινόμαυρων» αφού πέτυχε την ανατροπή και έβαλε μπροστά την ομάδα του.

Στο 73΄ Ο Μπακάκης, πραγματοποιώντας κάκιστη εμφάνιση συνολικά, υπέπεσε σε πέναλντι και ο Μπαράλες πέτυχε το 2-2. Εκεί που όλα έδειχναν πως η ΑΕΚ δεν θα πανηγυρίσει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική στο πρωτάθλημα, δύο λεπτά πριν το τέλος των πεντάλεπτων καθυστερήσεων, ο Παουλίνιο σέντραρε και ο Σιμόες πέτυχε ένα «λυτρωτικό» buzzer beater.

Θυμηθείτε τις στιγμές εκείνης της φοβερής αναμέτρησης: