ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Ανεπίσημο ντεμπούτο Βίντα, «καυτός» Πινέδα στο τελευταίο φιλικό ενάντια στην Προοδευτική (4-0)

Η ΑΕΚ επικράτησε με 4-0 επί της Προοδευτικής σε φιλικό προπονητικού χαρακτήρα στα Σπάτα διάρκειας τριών 45λέπτων. Ο Ντομαγκόι Βίντα αγωνίστηκε για πρώτη φορά «γράφοντας» τα πρώτα του χιλιόμετρα. Ο Πινέδα σκόραρε δις συνεχίζοντας από εκεί που έμεινε στην Λευκωσία ,ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσαν ο Γιόνσον και ο Μοχαμαντί.

Ο Αλμέιδα παρέταξε την ομάδα με: Στάνκοβιτς κάτω από τα γκολπόστ, δεξί στόπερ τον Βίντα, κεντρικό τον Τζαβέλλα και αριστερό τον Χατζησαφί. Όλη την δεξιά πλευρά πήρε ο Άμπραμπατ και όλη την αριστερή ο Τσούμπερ. Στο κέντρο έπαιξαν Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα και Μάνταλος με τον Αραούχο στην κορυφή. Σημειωτέον πως αυτή η ενδεκάδα αγωνίστηκε για 90 λεπτά, ενώ κατά την διάρκεια του παιχνιδιού έπαιξαν όλοι οι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές.

Το ματς:

Οι κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν στο 20’ με σουτ του Πινέδα μετά από ενέργεια και πάσα του Τσούμπερ από τα αριστερά. Στο ημίωρο, ο Μεξικανός σκόραρε ξανά, όταν έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή, μπήκε με ντρίπλα και πλάσαρε υποδειγματικά. Λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 45λέπτου, ο Σιμάνσκι πήρε τη μπάλα από τον Αμραμπατ, κινήθηκε κάθετα και βρήκε στα αριστερά μέσα στην περιοχή τον Γιόνσον που με πλασέ πέτυχε το τρίτο γκολ της ΑΕΚ. Το τέταρτο γκολ σημείωσε ο Μοχαμαντί στο 37′ του β’ 45λέπτου μετά από σέντρα σουτ που κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα.