ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νίκησε (και) την Ουτρέχτη η ΑΕΚ με καλό αγωνιστικό πρόσωπο

Aκόμη ένα ενθαρρυντικό δείγμα από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, με την Ένωση να είναι παραγωγική και να παγιοποιεί την ασφυκτική πίεση ψηλά.

Για ακόμη ένα φιλικό παιχνίδι, η ΑΕΚ παρουσίασε δύο διαφορετικές ενδεκάδες, με τις βασικές επιλογές να ξεκινούν την αναμέτρηση και να αγωνίζονται εως το 55′. Από τα πρώτα μόλις λεπτά, οι «κιτρινόμαυροι» επέβαλλαν το ρυθμό τους, πιέζοντας ψηλά τους Ολλανδούς, κάτι που δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν. Εμφανώς βελτιωμένος και εναρμονισμένος με τον … νέο του ρόλο, αυτόν του αριστερού μπακ-χαφ, ο Στίβεν Τσούμπερ πήρε πολλές προσπάθειες επιθετικά, ενώ και αμυντικά βοήθησε πολύ τον Χατζισαφί που είχε τη θέση του αριστερού στόπερ. Η τελική προσπάθεια στην οποία ο «δικέφαλος» έφτασε πιο κοντά στο γκολ ήρθε από στημένη φάση στο 30′, όταν ο Λιβάι Γκαρσία σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Βασίλη Μπάρκα.

Ορμητικά ξεκίνησε και το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο για την Ένωση. Η βασική ενδεκάδα αγωνίστηκε για τα πρώτα 10′ του β’ μέρους, με τον Γκαρσία να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Συγκεκριμένα, στο 50′ ο Λιβάι κυνήγησε μια μπάλα, και νικώντας κατά κράτος τον προσωπικό του αντίπαλο πλάσαρε υποδειγματικά για το 0-1. Μάλιστα τέσσερα λεπτά αργότερα και με εξ’ ολοκλήρου ατομική προσπάθεια βρέθηκε «μια ανάσα» από τον διπλασιασμό των τερμάτων, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ σε τετ-α-τετ. Στο 55′ ο Αλμέιδα πέρασε τη δεύτερη εντεκάδα, αποτελούμενη από τους Αθανασιάδη, Κορνέζο, Μοχαμάντι, Ραντόνια, Μισελέν, Άμραμπατ,Γιόνσον, Μουστακόπουλο, Φράνσον, Γιούση, Κοσίδη ενώ διατηρήθηκε και ο σχηματισμός της 3άδας στην άμυνα. Το επίπεδο παραγωγικότητας έπεσε αισθητά, ωστόσο η διάθεση και το αγωνιστικό προφίλ διατηρήθηκε εώς το τέλος της αναμέτρησης.