ΑΕΚ, ΓΗΠΕΔΟ - ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΑΕΚ ευχαρίστησε τον αγιογράφο Δημήτρη Μουρλά

Τον άνθρωπο που ανέλαβε την αγιογράφηση του Ιερού Ναού στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, ευχαρίστησε η ΠΑΕ με δημοσίευσή της.
Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΠΑΕ ΑΕΚ: 
«Η ΠΑΕ ΑΕΚ αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις τεράστιες ευχαριστίες για λογαριασμό όλης της οικογένειας της ομάδας μας, στον διακεκριμένο Έλληνα Αγιογράφο Δημήτριο Μουρλά.
Ο Dimitrios Mourlas έχει αναλάβει την Αγιογράφηση για τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, εντός των εγκαταστάσεων του νέου μας γηπέδου και τιμά ιδιαίτερα την οικογένεια της ΑΕΚ, η απόφαση του να ασχοληθεί προσωπικά με μια από τις πιο σημαντικές πτυχές του έργου ζωής για τον σύλλογο μας.
Η ενασχόληση του με την Αγιογράφηση του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας στο νέο μας γήπεδο, ξεκίνησε με δική του πρωτοβουλία κι έχει κίνητρο όπως τονίζει και ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία, την μεγάλη αγάπη του για την ΑΕΚ. Ο Δημήτριος Μουρλάς ήρθε σε επαφή με τον Δημήτρη Μελισσανίδη στον οποίο παρουσίασε όλο το πλάνο του για την Αγιογράφηση της Αγίας Σοφίας και δουλεύει πάνω σε αυτό από τον Οκτώβριο του 2021. Βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο κι αναμένεται να ολοκληρώσει το βασικό κομμάτι μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνας. Όπως όμως λέει και ο ίδιος η εικονογράφηση ενός Ναού είναι μια διαδικασία που δεν ολοκληρώνεται εύκολα κι οπωσδήποτε θα υπάρξουν πράγματα που θα προστεθούν και στη συνέχεια, μετά την έναρξη της λειτουργίας του Ιερού Ναού. Ιδιαίτερη σημασία έχει το κομμάτι του έργου που αφορά στον Όσιο Λουκά, προς τιμή της μνήμης του Λουκά Μπάρλου.
Ο κορυφαίος Έλληνας Αγιογράφος είναι πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αγιογράφων, του οποίου υπήρξε εκ των βασικών ιδρυτικών στελεχών το 1980. Έχει άλλες δύο θητείες στη θέση του προέδρου, από την ίδρυση του μέχρι σήμερα, ενώ έχει χρηματίσει επίσης αντιπρόεδρος, αλλά και γενικός γραμματέας.
Γεννήθηκε το 1950 στη Νίκαια κι όπως τονίζει ο ίδιος στο βιογραφικό του στην επίσημη ιστοσελίδα του www.iconsart.gr, (Icons Art – Byzantine Iconography Workshop by Dimitrios Mourlas) «μεγαλώνοντας, συνειδητοποίησα ότι έχω κλίση προς την τέχνη. Έχοντας αληθινό πάθος γι’ αυτό, ξεκίνησα το ταξίδι μου στην Ιερή τέχνη της Βυζαντινής Αγιογραφίας κάνοντας τα πρώτα μου μαθήματα τέχνης το 1963, στο εργαστήριο του ζωγράφου και αγιογράφου Σταμάτη Παπασταματίου. Συνεχώς εξελισσόμενος, με πίστη και αφοσίωση στην Τέχνη της Αγιογραφίας, ακολούθησα το επάγγελμα του Βυζαντινού Αγιογράφου».
Με εμπειρία πάνω από 50 χρόνια στον χώρο της Αγιογραφίας έχει ολοκληρώσει διάφορα έργα σε πολλές εκκλησίες και ιδιωτικούς ναούς στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νότια Αμερική, την Αγγλία και την Ιορδανία. Τα έργα του κοσμούν Ιερούς Ναούς από το Οχάιο και το Σικάγο, ως τη Καλιφόρνια, την Πόλη του Παναμά και το Καράκας της Βενεζουέλας».